http://www.crestinortodox.ro
Ingrediente:
500 g făină
150 ml apă
2 linguri de zahăr
2 linguri ulei
50 ml suc de portocală proaspăt stors
1 lingură zeamă de lămâie
12 g drojdie proaspătă
un praf de sare
zahăr vanilat pentru pudrat
ulei pentru prăjit
gem pentru umplut
Mod de preparare:
Pregătim mai întâi maiaua într-un castronel, amestecând 1 linguriță de zahăr cu drojdia și 2 linguri de apă călduță. După 10 minute, când a crescut maiaua, o adăugăm peste făină. Urmează apa călduță în care a fost topit zahărul, sucul de portocală și lămâie și uleiul. Frământăm bine și lăsăm să crească 30 de minute. Întindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafață presărată cu făină. Cu un pahar tăiem rotunduri. Pe jumătate punem o linguriță de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apăsând marginile cu degetul să se prindă bine. La prăjim în ulei încins și le pudrăm cu zahăr.