http://www.crestinortodox.ro
Ingrediente:
1 cană cu orez
500g de ciuperci
2 morcovi
2 cepe
3 linguri de ulei
1 lingură delikat
o varză murată
piper, sare
1 mână de nuci măcinate
1 mână de stafide
1 legătură pătrunjel
500g de suc de roșii
1 cană cu vin
1 bostan de 5 kg
Mod de preparare:
Tăiem capacul bostanului și înlăturăm semințele. Ciupercile și ceapa sunt date la mixer, până se obține o pastă mai groasă. Radem morcovul, peste el adăugăm uleiul, delikat-ul și îl lăsăm pe foc spre a fi înăbușit. Peste morcov adăugăm orezul și puțină apă. După ce orezul este fiert, se amestecă cu ciupercile și ceapa trecute prin mixer, cu nuca, stafidele și pătrunjelul. Împăturim sarmalele, le așezăm într-o oală și le lăsăm la fiert până sarmalele devin potolite. După ce au dat în clocot de câteva ori, le așezăm în dovleac pe varza luată din oală și adăugăm peste ele cana cu vin și sucul de roșii. Le lăsăm la cuptor la foc mic, până ce dovleacul devine caramelizat pe margini.