Ediția: Sâmbătă 28 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Sâmbătă 28 Decembrie 2024. Nr 6786

Compozitorul Marcel Dragomir a murit


Compozitorul Marcel Dragomir, a murit, conform unui anunț publicat, luni, 9 martie, pe Facebook de Rareș Dragomir, fiul său. „Cu mare durere în inimă și în suflet vă anunț, pe toți cei care l-ați cunoscut și i-ați iubit muzica, că minunatul om cu suflet de aur, tăticuțul meu scump, familist până în măduva oaselor, soț dedicat, tată și mare creator de muzică a plecat la ceruri, acolo unde e „un albastru infinit”. Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, să-ți lumineze calea și să te vegheze, tăticul meu scump și iubit!”, a scris Rareș Dragomir, pe Facebook.
Compozitorul Marcel Dragomir s-a născut la Câmpina, în județul Prahova, la 30 octombrie 1944. Între anii 1961-1966, a urmat cursurile Liceului de Muzică George Enescu din București la secția clarinet, continuând studiile muzicale la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, pe care l-a absolvit în 1971. Din acest an și până în 1982 a fost profesor de clarinet-saxofon la Școala Populară de Artă din București, iar între anii 1984-1994 a ocupat funcția de redactor principal la secția de creație a Radiodifuziunii Române din București. Din anul 1975, a fost membru al Uniunii Compozitorilor din România.
A debutat în muzica ușoară românească încă din timpul studenției, ca instrumentist în formația „Modern grup”, iar componistic a debutat, în 1972, cu piesa „N-aștepta”, interpretată de regretatul Aurelian Andreescu. De-a lungul timpului, a scris muzică de scenă pentru teatrele de revistă din țară, muzică de film și televiziune, dar mai ales piese de muzică ușoară cu care a obținut premii la festivaluri de interpretare și creație din țară și din străinătate cum sunt cele de la Mamaia (1974), Sopot-Polonia (1979) și Rostock — R. D. Germană (1980), premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor (1979).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?