http://www.crestinortodox.ro
Ingrediente:
1 varză murată
150g orez
ulei
1 morcov
1 ceapă
1 ardei gras
piper, cimbru
Mod de preparare:
După ce varza a fost curățată de cotoare și au fost înlăturate foile de deasupra, se spală și se taie în felii. Ceapa și ardeiul se taie mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Ceapa, ardeiul și morcovul se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă orezul. Împreună sunt lăsate pe foc vreme de 4 minute. Ungem cratița cu ulei și adăugăm jumătate din varză tocată. Peste ea punem orezul, apoi cealaltă jumătate din cantitatea de varză, o cană de apă și o dăm la cuptor. Peste cratiță punem o folie de aluminiu. O lăsăm la cuptor o oră, la foc potrivit. Spre final putem adauga și puțin cimbru.
Poftă bună.