http://www.crestinortodox.ro
Ingrediente:
5 foi subțiri de aluat de plăcintă
30 g margarină
2 lingurițe de semințe mac
100 g orez
1 ceapă
100 g de ciuperci
1 lingură ulei măsline
sare, piper negru
Mod de preparare:
Orezul se fierbe la foc mic, timp de 20 minute. Ceapa se toacă mărunt, iar ciupercile se taie în felii subțiri. Se călesc împreună vreme de 7 minute, în ulei de măsline. Amestecăm orezul cu ceapa și ciupercile călite. Adăugăm sare și piper după gust. Punem patru foi de aluat una peste alta și le tăiem în formă pătrată. Apoi punem patru pătrate de aluat într-o tavă tapată cu hârtie de copt și le ungem cu margarină topită. Peste primul pătrat adăugăm treptat un alt pătrat de aluat puțin deplasat, uns de fiecare dată. Adăugăm până obținem șase pătrate. Umplutura va fi pusă în centru. Ridicăm colțurile pătratelor și adăugăm macul. Peste ele punem o foaie de aluat unsă cu margarină, ca să ferească pătratele să se usuce. Le coacem într-un cuptor încălzit, 10 minute, la 170 de grade Celsius.