Site-uri gratuite pentru grădiniţele, şcolile şi liceele din mediul rural

0
823


Asociația „Europa Digitală” derulează, pe parcursul acestui an, proiectul național „Åžcoala mea pe Internet”, prin care își propune proiectarea, dezvoltarea, implementarea și găzduirea în mod gratuit a website-urilor aparținând instituțiilor românești de învățământ preuniversitar. „Fiind la al treilea apel de proiect, cu peste 300 de beneficiari, programul vine în întâmpinarea grădinițelor, a școlilor și a liceelor din țară, în contextul în care acestea trebuie să respecte prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică și a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de acces public și pentru a se alinia la standardele europene și ale societății informaționale în care trăim. Proiectul «Școala mea pe Internet» are ca obiective majore, pe lângă integrarea sistemelor TIC în educație, și creșterea vizibilității insituțiilor la nivel national și international, în vederea accesării de fonduri europene, facilitarea interacțiunii între instituțiile de învățământ, elevi și profesori și, totodată, stimularea elevilor și profesorilor în utilizarea eficientă a Internetului de către elevi și profesori – ca mijloc de informare și formare”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației „Europa Digitală”.
Pentru a fi eligibile, instituțiile trebuie să fie situate în zone rurale, trebuie să înregistreze, în anul școlar 2014-2015, un număr de minim 150 de elevi, persoana responsabilă din instituția de învățământ, în vederea implementării proiectului, trebuie să aibă studii superioare, iar unitatea trebuie să dețină cel puțin un calculator cu o conexiune la Internet. De asemenea, pentru a accede la acest program, școlile trebuie să adere la Asociația „Europa Digitală” și să achite cotizația de membru în valoare de 30 de lei pe lună. Înscrierile la proiectul național „Åžcoala mea pe Internet” se pot face online, pe website-ul http://europadigitala.ro/masura-101/.
Potrivit reprezentanților asociației, website-urile realizate pentru școlile și liceele din România vor oferi: informații generale cu privire la instituția de învățământ; informații despre criteriile de admitere în ciclul primar/ gimnazial/ liceal; publicarea tuturor datelor și informațiilor conform legislației în vigoare; informații care să permită părinților să cunoască activitatea specifică claselor/ clasei pregătitoare din cadrul unități; publicarea structurii anului școlar; crearea și integrarea școlilor în grupuri având ca scop o creștere a calității educației; informații actualizate în permanență cu privire la dispozițiile Ministerului Educației; traducerea automată a website-urilor în orice limbă de circulație internațională; modalități de sincronizare la rețeaua socială Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here