http://www.crestinortodox.ro
Ingrediente:
250 g linte uscată
2 cepe
oțet de masă
6 răzături de coajă de lămâie
1 linguriță de muștar
zahăr, sare
2 foi de dafin
Mod de preparare:
Lăsăm lintea să se înmoaie în apă rece, cu o seară înainte. A doua zi scurgem apa în care a stat și o punem la fiert în apă rece cu sare, iar spuma care se formează o luăm cu spumiera. În timp de lintea se fierbe, punem 4 linguri de ulei într-o tigaie și călim o ceapă tocată mărunt. Peste ea adăugăm 1 lingură de făină. Amestecăm până se omogenizează. Luăm rântașul de pe foc și adăugăm 2 dramuri de boia și un cățel de usturoi zdrobit. Peste această compoziție adăugăm 0,5 dl apă rece și omogenizăm. Prăjeala se toarnă peste lintea în fierbere, împreună cu două foi de dafin. O mai lăsăm puțin pe foc și apoi adăugăm sare, zahăr, muștar, coajă răzuită de lămâie și puțin oțet.