Locuinţele ANL vor putea fi cumpărate ÎN RATE de la Primăria Focşani

10
4643


Locuințele ANL vor putea fi cumpărate în rate de la Primărie, potrivit proiectului de act normativ privind aprobarea Regulamentului de vânzare a locuințelor de acest tip. Noutatea este că ratele vor putea fi achitate direct către primărie, fără a mai depinde de chichițele instituțiilor bancare și de condițiile referitoare la un venit minim. Dobânda este și ea atractică, la nivelul practicat de bănci pentru împrumuturile contractate prin programul Prima Casă. „Pentru achiziționarea locuințelor cu plata în rate, ratele lunare cuprind o dobândă care acoperă dobânda de referință a Băncii Nationale a României la care se adaugă două puncte procentuale, această dobândă fiind aplicabilă la valoarea rămasă de achitat…Dobânda de referință este cea valabilă la data încheierii contractului de vînzare-cumpărare și rămâne neschimbată pe întreaga durată a contractului”, se arată în proiectul de act normativ. Cei care vor să cumpere o locuință ANL trebuie să achite un avans în cuantum de 15% și un comision de 1% din prețul de vânzare al locuinței. Banii din acest comision vor fi folosiți la întocmirea cărții funciare, a certificatului energetic obligatoriu pentru locuință, iar cheltuielile pentru înscrierea contractului de vânzare cumpărare în cartea funciară vor fi suportate de cumpărător.
    Cei care nu achită la timp ratele vor trebui să achite majorări de întârziere de 2% din cuantumul obligațiilor neachitate la termen. „În cazul neachitării a trei rate consecutive, contractul de vânzare cumpărare se consideră reziliat de drept, fără nicio altă formalitate, titularul contracuui fiind de drept în întârziere și având obligația de a preda locuința la data notificată, fiind decăzut din dreptul de a solicita restituirea sumelor achitate”, se mai arată în proiect.
    Proiectul de act normativ se află în dezbatere publică și este afișat din data de 25 februarie 2015 la sediul Primăriei municipiului Focșani și pe site-ul www.focsani.info. Cei interesați pot trimite propuneri, sugestii, opinii privind acest proiect de act normativ până la 13 martie 2015, „la Primăria municipiului Focșani, din bdul. Dimitrie Cantemir nr. 1 bis, camera 102 – serviciul administrație publică locală, agricultură, cadastru, persoana de contact – Cristina Dăscălescu”.
    Proiectul poate fi consultat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here