Cineastul mexican Alejandro Inarritu, marele câștigător al Oscarurilor, denunță corupția ‘insuportabilă’ din țara sa

0
390


Cineastul mexican Alejandro Gonzalez Inarritu, marele câștigător al Oscarurilor din acest an cu filmul ‘Birdman’, a criticat în termeni vii, marți, ‘corupția și impunitatea’ din țara sa, despre care a apreciat că ar fi atins ‘un nivel insuportabil’, transmite AFP. La gala celei de-a 87-a ediții a Oscarurilor, desfășurată duminică seara, la Los Angeles, la care a fost laureat la categoriile ‘Cel mai bun film’, ‘Cea mai bună regie’ și ‘Cel mai bun scenariu’, el și-a exprimat speranța că Mexicul va avea ‘conducerea pe care o merită’.
    Președintele mexican a răspuns prompt. Felicitându-l pentru cele patru distincții primite în total de pelicula sa (inclusiv aceea pentru „Cea mai bună imagine”, care a revenit lui Emmanuel Lubezki), Enrique Pena Nieto, a subliniat că guvernul acționează pentru ‘condiții mai bune’ pentru popor.
Se pare că nu l-a convins însă pe Gonzalez Inarritu, întrucât acesta a afirmat marți, într-un interviu acordat din SUA pentru postul de radio MVS, că ‘nivelul de nemulțumire, de nedreptate, de corupție și de impunitate au atins o cotă insuportabilă’ în Mexic. ‘Nu știu care ar putea fi soluția, nu m-aș hazarda să spun acest lucru întrucât nu sunt politolog, dar am unele aspirații și am impresia că toți mexicanii împărtășim sentimentul de disperare față de situația îngrozitoare în care trăim în acest moment’, a susținut regizorul. ‘Suntem cu toții de acord — a estimat el — că lucrurile trebuie să se schimbe odată și odată, aducând o viață mai demnă, mai sigură, cu mai multe garanții și drepturi’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here