Elevii din clasele a VIII-a, din întreg județul, au susținut ieri proba la matematică în cadrul simulării examenului de Evaluare Națională. Este vorba de aproximativ 3.200 de elevi, care în vară vor susține examenul real, în vederea admiterii la liceu.
Ei au avut de rezolvat atât probleme ce țin de algebră, cât și de geometrie. Timpul de lucru a fost de două ore, iar candidații au primit 10 puncte din oficiu. La subiectul III, elevilor de clasa a VIII-a li s-a prezentat schița unui parc, inclusiv aleile, iar pornind de aici au avut de rezolvat mai multe cerințe, printre care și aceea de a calcula lungimile unor trasee, pentru a stabili dacă sunt egale sau nu. Subiectele la simularea examenului de evaluare națională la matematică AICI iar baremul de evaluare și notare AICI.
Elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține astăzi simularea la Limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.
De asemenea, și elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor participa la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. Potrivit Ministerului Educației, probele de simulare se vor desfășura astfel: Limba și literatura română pe 2 martie, Limba și literatura maternă pe 3 martie și proba obligatorie a profilului pe 4 martie. Doar elevii claselor a XII-a vor susține și proba la alegere a profilului și specializării, în data de 6 martie. Toate probele sunt scrise, iar afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.
Rezultatele, atât la simularea Evaluării Naționale, cât și a Bacalaureatului, vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Simulările au drept scop familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat.