Amestecă 300 grame de făină bună cu zece gălbenușuri și sarea trebuincioasă, până ce va face bășici; toarnă pe urmă 600 grame de lapte puțin câte puțin, tot mestecând, și după aceasta, având pe foc o tigae cu unt proaspăt, unge-o puțin, toarnă câte puțin aluat, mișcă tigaea în toate părțile și după ce se va prăji pe o parte, întoarce aluatul pe cealaltă parte, spre a se prăji întocmai, și după aceasta pune pe o masă curată și uscată foile prăjite una peste alta, până ce se isprăvește aluatul.
Având pregătită tocătură de carne, pentru a da clătitele cu supa la masă, sau brânză proaspătă pregătită ca pentru plăcintă, presară puțină tocătură pentru foile de mai sus, sau pune brânza întinsă cu cuțitul, învelește foile în lățime de două degete și jumătate, taie-le pe la capete, și fiind pregătite trei ouă bătute, tăvălește clătitele în ele și în pesmete pisat și cernut, și prăjindu-le în unt proaspăt, dă-le la masă împreună cu supa.
De vrei să dai clătitele în loc de prăjituri, răstoarnă-le din tigae într’un castron, spre a ședea calde lângă foc, și, dându-le la masă, presară-le cu zahăr vanilat sau cu dulceață de trandafiri (rodozahar).