Consiliul Județean Vrancea va actualiza indicatorii tehnico-economici după încheierea contractelor de achiziție publică, pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea, consolidarea și dotarea școlii din Vidra”. Unitatea este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi așezăminte de educație din România, fapt relevat de Ministerul Cultelor și Instrucțiunii de după 1859.
Modificarea indicatorilor tehnico economici survine ca urmare a faptului că durata de realizare a investiției s-a prelungit, din mai multe cauze. „În perioada cuprinsă între trimestrul IV din anul 2009 și trimestrul II din anul 2012, bugetul local nu a dispus de resursele financiare necesare, iar demersurile întreprinse de către Consiliul Județean Vrancea către diverse ministere pentru introducerea la finanțare a acestui obiectiv, pe un program de finanțare privind monumentele istorice, nu au avut nici un efect. La execuția lucrărilor de consolidare la fundații, după efectuarea săpăturilor, au apărut probleme privind stabilitatea pereților cât și a construcției în ansamblu, fapt ce a generat un flux tehnologic complex, care a necesitat timp de execuție mai mare decât la o construcție nouă„, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
Administrația județeană mai arată că la acest monument istoric, proiectantul a prevăzut în documentația tehnică ca învelitoarea clădirii să fie realizată din șindrilă, iar pe parcursul derulării investiției au apărut greutăți în aprovizionarea cu materialul necesar. Astfel, valoarea totală a investiției a fost stabilită la 2.091.445 lei, față de 2.005.449 lei cât fusese suma inițială. Lucrările la acest obiectiv de investiții constau în consolidarea fundației, refacerea pereților, refacerea izolației termice și schimbarea tâmplăriei.
Åcoala din Vidra a fost construită în 1850. Localitatea Vidra este cunoscută ca și „Poarta de intrare în Å¢ara Vrancei”, motiv pentru care se are în vedere transformarea acestui obiectiv de patrimoniu în centru etnografic, în cadrul căruia vor fi expuse obiecte de arta populară din Vrancea. Astfel, în incinta clădirii urmează să fie expuse țesături, ceramică, tipare și păpuși de caș, măști, instrumente muzicale specifice Vrancei arhaice, etc.