Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Duminică 5 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Ouăle îi fac pe oameni să devină mai generoşi


Triptofanul, o substanță care există în ouă, are capacitatea de a-i face pe oameni să devină mai generoși, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii olandezi, informează dailymail.co.uk. Oamenii de știință spun că triptofanul, un aminoacid din anumite produse alimentare, poate să influențeze comportamentul uman. Într-un set de experimente, savanții olandezi au descoperit că administrarea unor doze mici de triptofan – echivalentul cantității de triptofan din trei ouă – a dus la dublarea sumelor donate de voluntari unor organizații de caritate. Ouăle și alte alimente precum peștele și laptele sunt bogate în triptofan, un aminoacid care este transformat în organism în serotonină, o substanță asociată cu buna dispoziție. Triptofanul este comercializat și sub forma unui supliment alimentar, denumit TRP.
Cercetătorii de la Universitatea Leiden din Olanda au explicat experimentul într-un articol publicat în revista Frontiers in Psychology: „Pentru prima dată, am încercat să aflăm dacă administrarea unui compus prezent în anumite alimente precum pește, ouă, soia și lapte poate să stimuleze donațiile pentru organizațiile de caritate”. „Studiul nostru reprezintă prima demonstrație din lume a faptului că donațiile pentru caritate pot fi mărite cu ajutorul suplimentelor alimentare asociate cu serotonina”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?