Directoarea unei şcoli, destituită după ce s-a bătut cu un profesor

1
632


Directoarea școlii din localitatea vasluiană Viișoara a fost destituită din funcție, vineri, de Inspectoratul Åžcolar Județean Vaslui, după ce, la sfârșitul anului trecut, l-a zgâriat pe gât cu un pix pe un profesor cu care a avut o altercație și care a îmbrâncit-o. Conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vaslui a hotărât schimbarea din funcție a directoarei Åžcolii Viișoara, Laura Sandu, pentru conduită necorespunzătoare în colectiv, după ce a avut o altercație cu profesorul de engleză Valentin Isac, în biroul de contabilitate al unității școlare.
Decizia luată de conducerea ISJ Vaslui s-a făcut în baza raportului comisiei de disciplină constituită la școala din Viișoara, în urma conflictului dintre directoarea școlii și profesorul de engleză. „În baza acestui raport, s-a emis decizia de eliberare din funcție a directorului Laura Isac, de la Åžcoala Viișoara. Totodată, printr-o altă decizie, s-a hotărât detașarea în interesul învățământului a unui alt cadru didactic din unitate pe postul de director, respectiv a profesorului de educație fizică Florinel Urscahe”, a declarat, vineri, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Narcis Aprodu.
În ceea ce-l privește pe profesorul de engleză cu care directoarea Laura Isac a avut altercația, acesta a fost sancționat cu diminuarea cu 15% a salariului pe o perioadă de șase luni. Fosta directoare a școlii din Viișoara nu a fost sancționată și cu diminuarea salariului întrucât, potrivit oficialilor ISJ Vaslui, nu pot fi aplicate două măsuri disciplinare pentru aceeași faptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here