Tineri reținuți după ce au furat bunuri dintr-un punct termic

2
870


Doi tineri au fost reținuți, aseară, de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani, ei fiind acuzați de furt calificat. Un altul este cercetat pentru complicitate la furt calificat. Reținerile au fost făcute după ore întregi de verificări. Totul a pornit de la o sesizare primită în noaptea de luni spre marți, prin care s-a reclamat faptul că persoane necunoscute au furat bunuri dintr-un punct termic.
Fapta a fost comisă în noaptea de luni spre marți, polițiștii focșăneni fiind sesizați în jurul orei 2.30 cu privire la faptul că la punctul termic de pe strada Ecoului a fost dată o spargere. Ajunși la fața locului, polițiștii au găsit mai întâi bunurile furate, pe care hoții le-au ascuns în apropiere. Apoi, marți dimineață, în jurul orei 5.00, în aceeași zonă, polițiștii au luat la întrebări trei tineri, care veniseră în zonă cu un taxi.
    Atât cei trei tineri cât și taximetristul au ajuns la sediul Poliției municipiului Focșani pentru audieri. Asta după ce la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, întrucât suspecții nu vroiau nici să-și decline identitatea și nici să meargă la poliție pentru a da declarații. „În noaptea de 26/27.01.2015, orele 02.30, lucrătorii Poliției mun. Focșani au fost sesizați despre faptul că din punctual termic 32, amplasat pe str. Ecoului din mun. Focșani, au fost sustrase mai multe bunuri. În urma activităților specifice desfășurate, au fost identificate în primă fază bunurile, care erau ascunse în apropierea punctului termic, și anume: un aparat de sudură, o trusă de sudură, un flex și opt baterii de chiuvetă. Continuând activitățile de cercetare a cauzei, în dimineața zilei de 27 ianuarie, în jurul orei 05.10, în zona unde au fost găsite bunurile abandonate au fost identificați C. Cristinel, de 26 ani, din mun. Focșani, M. Sergiu, de 19 ani, din Măicănești, și V. Bogdan, de 25 ani, din Focșani, care au ajuns la locul respectiv cu un taxi. Cei trei, precum și taximetristul, au fost conduși la sediul poliției, fiind necesară intervenția mai multor patrule de siguranță publică la fața locului, deoarece tinerii s-au opus legitimării și conducerii la sediul poliției. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerii la răspundere penală a celor în cauză”, a precizat inspector Cătălina Murariu, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
    Inițial s-a crezut că fapta a fost comisă de cei trei tineri duși la audieri, dar în  urma anchetei, care a continuat până aseară târziu, oamenii legii au stabilit altceva. Astfel, ei au stabilit că bunurile au fost furate de tânărul de 19 ani, din Măicănești, Sergiu M., și de doi frați, respectiv Dorinel Èš. și Florin D.. Inițial, frații nu au fost în vizorul oamenilor legii, ulterior fiindu-le stabilită implicarea în caz. Practic, tânărul din Măicănești a furat împreună cu cei doi frați, dar a mers să ia bunurile ascunse cu Cristinel C. și Bogdan V..
Aseară, pe numele lui Sergiu M și al lui Dorinel Èš. au fost emise ordonanțe de reținere, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cel de-al treilea, Florin D., este cercetat în stare de libertate. În ceea ce-i privește pe tinerii cu care Sergiu M. a mers după  bunuri, oamenii legii continuă verificările. Potrivit polițiștilor, ei au fost audiați în calitate de martori. De asemenea, din anchetă a rezultat că taximetristul nu ar avea niciun amestec, el efectuând doar o cursă.

    A furat telefonul unui adolescent

Polițiștii mai fac cercetări și în cazul unui adolescent de 17 ani, care i-a furat telefonul unui alt copil. S-a întâmplat luni după-amiază, pe Bulevardul Unirii din Focșani. La scurt timp de la sesizare, polițiștii l-au identificat pe principalul suspect și au recuperat telefonul. „La data de 26.01.2015, ora 17.30, polițiștii focșăneni au fost sesizați cu privire la faptul că unui tânăr de 14 ani, din Reghiu, în timp ce se deplasa pe b-dul Unirii din mun. Focșani, cu un telefon mobil în mână, i-a fost sustras telefonul de către un tânăr care a trecut cu bicicleta pe lângă el. În urma activităților specifice desfășurate și a datelor oferite de minor, polițiștii au identificat principalul suspect în cauză, și anume: S. Mădălin, de 17 ani, din mun. Focșani. Totodată, telefonul a fost recuperat și predat proprietarului. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerii la răspundere penală a celui în cauză”, a adăugat inspector Murariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here