Marca Steaua București a revenit Clubului Sportiv al Armatei, potrivit unei decizii irevocabile a Secției I civile de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), într-un proces intentat în 2011 de către Clubul Sportiv al Armatei grupării patronate de Gigi Becali.
Colonelul (r) Eugen Anghel, șeful Cercului Militar Focșani, care este un stelist înrăit, nu a putut sta cu mâinile în sân la aflarea veștii că echipa sa favorită a pierdut dreptul de a folosi sigla și culorile și s-a gândit să facă o siglă pe care să o trimită patronului Gigi Becali, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța. A trimis-o acum o săptămână și așteaptă confirmarea de primire. Înainte de a-și pune ideile pe hârtie, colonelul Anghel a căutat câteva simboluri, care să reflecte tot ceea ce simte el pentru echipa de fotbal. Recunoaște că a fost „împins” să facă un model de siglă și de modelele pe care le-a văzut până acum prin media și nu i-au plăcut.
„Când am văzut că echipa Steaua a pierdut în instanță dreptul de a folosi sigla și culorile vechiului FC Steaua București și după ce am văzut în media noile proiecte de siglă, una dintre ele semănând cu un desen animat din Familia Simpson, am hotărât să încerc să realizez și eu o siglă nouă pentru echipa de fotbal Steaua, lucru pe care l-am și făcut deja. Modelul siglei l-am trimis și patronului George Becali, dar nu am primit deocamdată niciun fel de răspuns de la acesta” , ne-a explicat colonelul Anghel
Scutul drept și deviza Casei Regale Române
Sigla colonelului Anghel conține, printre altele, un scurt drept folosit de obștile române în Evul Mediu împotriva năvălitorilor, dar și deviza Casei Regale Române „Nimic fără Dumnezeu”. „Am încercat ca stema să fie expresivă, să reflecte ceea ce consider eu despre echipa de fotbal, care este o adevărată stare de spirit în sportul românesc. Am căutat simboluri care să reflecte tot ceea ce simt eu pentru această echipă. De exemplu, triunghiul echilateral la greci reprezenta dreptatea, onoarea, curățenia sufletească. Apoi, scutul drept folosit de obștile din Èările Române în Evul Mediu împotriva năvălitorilor. Apoi, pe banda de sus a scutului am folosit deviza Casei Regale Române „Nihil Sine Deo”, care înseamnă „Nimic fără Dumnezeu”, pornind de la premisa că nimic pe pământ nu se poate face fără voia celui de sus”, ne-a explicat colonelul Anghel.
Modelul siglei, trimis la pachet cu Imnul
Modelul de siglă a fost trimis la Penitenciarul Poarta Albă la parchet cu Imnul, compus de colonelul Anghel în urmă cu mai mulți ani. L-a mai trimis și până acum, dar nu știe dacă a intrat în posesia lui George Becali, pentru că niciodată nu a primit vreun răspuns cu privire la propunerea sa. „În anul 2006, când s-au împlinit 20 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni la fotbal, am compus și un Imn pentru Clubul Steaua. A fost prezentat în media românească și l-am trimis de nenumărate ori patronului George Becali, dar acesta nu mi-a răspuns niciodată. L-am trimis acum din nou pentru că m-am gândit că poate nu a ajuns la el și nu știe de existența lui”, a adăugat colonelul Anghel. Ne-a spus că este stelist dintotdeauna, un stelist adevărat. Colonelul Anghel nu ține neapărat ca modelul său de siglă să fie sigla echipei de fotbal, dar vrea ca acesta să fie văzut de patronul echipei de fotbal.
Imnul compus de colonel (r) Eugen Anghel
Steaua este pentru Èară,
Echipă, Spirit și Simbol,
Ea reprezintă România
Și mândrul nostru tricolor
A fost și e mereu iubită,
Oriunde Steaua s-ar afla,
Și mii de inimi roș-albastre,
Toate vor bate pentru ea
Refren
Haide Steaua, haide Steaua,
Noi mereu te vom iubi,
Haide Steaua, haide Steaua,
Și Cel de Sus cu noi va fi.
Chiar și când pierdem câteodată,
Și ochii-n lacrimi ne rămân,
Suntem „fair play” cu adversarii,
Dar cei steliști, steliști rămân,
Noi vom purta mereu în suflet,
Simboluâ acesta minunat,
Steaua-i legenda noastră vie,
Și-o vom iubi neîncetat.
Refren
Haide Steaua, haide Steaua,
Noi mereu te vom iubi.
Haide Steaua, haide Steaua,
Și Cel de Sus cu noi va fi.