Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784

Elevii vrânceni sunt pregătiți pentru Bac, pe bani europeni


Peste 2 mii de elevi vrânceni de clasele a a XII-a vor beneficia, în acest an școlar, de un program de pregătire suplimentară pentru examenul de Bacalaureat, finanțat din fonduri europene prin POSDRU 2007-2013, în cadrul proiectului „Să ne pregătim pentru BAC! Program inovator de formare a competențelor-cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat”. În acest scop, 100 de profesori care predau discipline la care se susțin probe scrise la examenul de Bacalaureat și 42 de consilieri școlari de la liceele și colegiile din Vrancea au participat deja la cursurile de pregătire derulate în cadrul proiectului.
    Acest proiect este implementat după ce, în perioada octombrie-decembrie 2014, la Colegiul Național „Unirea” și Colegiul Economic „M. Kogălniceanu”, ambele din Focșani, s-a derulat proiectul pilot, în care au fost implicați 306 elevi, 15 experți în educație și 5 psihopedagogi. „Timp de trei luni, cei 612 elevi înscriși în grupul țintă pentru această etapă a proiectului au luat parte la programul pilot, urmând ca derularea propriu-zisă a programului multiregional de educație să se desfășoare în perioada ianuarie – iunie 2015, în 18 unități de învățământ de nivel liceal din județul Vrancea, respectiv 17 din județul Ialomița. Ca și în etapa de pilotare, în cadrul derulării programului, sesiunile de pregătire vor alterna cu sesiuni de consiliere psihopedagogică cu rol de suport în scopul orientării școlare și profesionale și dezvoltării de competențe-cheie la elevii de liceu, respectiv managementul învățării, organizarea timpului, managementul stresului etc, în funcție de profilul elevilor”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

    Testări periodice pentru elevi

Elevii vrânceni vor fi instruiți pentru a obține note mai mari la examenul de Bacalaureat. Obiectivele proiectului vizează creșterea eficienței procesului de formare a competențelor-cheie, optimizarea resurselor de învățare destinate persoanelor din grupul țintă, adaptarea la nevoile de formare ale elevilor. În consecință, se urmărește ca proiectul să contribuie la atingerea obiectivului general al POSDRU prin formarea competențelor-cheie ale elevilor și formarea compețențelor specifice pentru ceilalți membri ai grupului țintă, rezultatul convergent al acestor sesiuni de formare inovatoare fiind acela de a susține elevii din învățământul liceal în a accede mai ușor și eficient pe piața muncii.
          În cadrul programului de pregătire, conținuturile prevăzute de programele MEN pentru examenul de bacalaureat vor fi proiectate și abordate în conformitate cu performanțele obținute de elevi la testele aplicate periodic, urmărindu-se sistematizarea și adaptarea permanentă la nevoile reale ale acestora. Modul de lucru cu grupele de elevi implică folosirea unor metode inovative și a elementelor TIC de învățare, în măsură să dezvolte competențe-cheie și noi abilități.
          Programul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, în parteneriat cu Inspectoratul Åžcolar Județean Ialomița și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?