Cerealele integrale sunt bune pentru inimă, dar fără efect asupra cancerului

0
5044


Consumul de cereale integrale pare să reducă mortalitatea cauzată de bolile cadiovasculare, dar nu are niciun efect asupra riscului de deces cauzat de cancer, potrivit unui studiu american publicat luni. Studiul realizat de cercetători de la facultatea de sănătate publică a Universității Harvard a fost publicat în revista Journal of the American Medical Association, Internal Medicine. 
Oamenii de știință au analizat datele obținute în urma a două studii ample efectuate asupra a 74.341 de femei, în perioada 1984-2010, și asupra a 43.744 de bărbați, între 1986 și 2010. La începutul cercetărilor, toți participanții aveau o stare de sănătate bună, fără niciun semn de cancer sau al unei boli cardiovasculare. 
Savanții au constatat că pe măsură ce oamenii mâncau mai multe cereale integrale, cu atât prezentau un risc mai redus de a muri, în special din cauza unor boli cardiovasculare, ținând cont de mai mulți factori, precum vârsta, indicele de masă corporală și consumul de produse din tutun. Astfel, cercetătorii au calculat că un consum de 28 de grame de cereale integrale pe zi este legat de o scădere cu 5% a mortalității și de 9% a deceselor cauzate de patologiile cardiovasculare. 
Consumul de cereale integrale nu a redus însă riscul de a muri de cancer. „Rezultatele acestui studiu confirmă recomandările actuale privind dietele, referitor la creșterea consumului de cereale integrale pentru a ajuta la prevenirea maladiilor cronice, și furnizează indicatori importanți sugerând că un regim alimentar bogat în cereale integrale ar putea contribui la prelungirea speranței de viață”, au concluzionat autorii cercetării.
ÎNAINTE DE A PUNE ÎN APLICARE SFATURILE NOASTRE, CONSULTAÅ¢I MEDICUL  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here