ULTIMA ORĂ! Cutremur de 4,3 grade în zona Vrancea

0
1135


Un cutremur de 4,3 grade pe scara Richter s-a produs, duminică, la ora 21.40, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.
    Seismul a avut epicentrul în județul Buzău, la 33 km de Covasna, 49 km de Târgu Secuiesc și 50 km de Săcele. Tot în zona seismică Vrancea s-au produs sâmbătă două cutremure cu magnitudinea de 4,2 și respectiv 3,9 grade pe scara Richter.
    În zona seismică Vrancea s-au produs, în luna decembrie a anului trecut, 13 cutremure cu magnitudini între 3 și 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie. În 22 noiembrie 2014, tot în Vrancea s-a inregistrat un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simțit și în București și a fost urmat de mai multe replici, care nu au depășit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localități din județul Galați. Serviciile de ambulanță din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcționarea unor rețele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
    Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here