Medicul Ceamburu își lansează primul volum de poezie și grafică

5
1420


Cunoscutul medic vrâncean Dănuț Ceamburu, care lucrează la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea, își lansează primul volum de poezii și grafică, intitulat „Pentru tine…”. Pe 29 decembrie, la muzeul „Unirii” din Focșani, începând cu ora 18.00, va avea loc lansarea volumului, iar toți cei pasionați de poezie și artă sunt invitați să participe la eveniment. Laitmotivele acestui volum sunt femeia și iubirea. În carte sunt inserate și desene grafice, făcute chiar de medic. 
Dănuț Ceamburu ne-a declarat că apariția volumului a fost o surpriză și pentru el, fiind trimis la tipar de membrii familiei sale. „Zilele trecute a venit curierul la Ambulanță și am primit un plic. Când l-am deschis, m-au năpădit lacrimile. Conținea primul meu volum de poezii și grafică. Familia mea mi-a făcut această mare surpriză, fiind editat la o editură din Târgu Mureș. Pe 29 decembrie, la muzeul «Unirii» din Focșani, începând cu ora 18.00, am plăcerea de a-i invita pe toți cei dragi, prieteni, colegi, colaboratori, dar și iubitori de frumos la lansarea primului meu volum de poezie și grafică intitulat «Pentru tine…»”, ne-a declarat medicul Ceamburu.  
     Salvează vieți, scrie poezii și desenează
 
Medicul Dănuț Ceamburu lucrează la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea. Zi de zi salvează vieți și își practică meseria cu mare drag. În timpul liber sau când are inspirație, scrie poezii despre iubire și femeie. „Am început să scriu poezii cam de la 18 ani, când eram îndrăgostit de o fată frumoasă. Mă urcam pe șopronul casei, priveam la stele și așa a venit inspirația… Cea mai bună formă de exprimare a sufletului este poezia. Nu pot cuantifica câte poezii am scris, sunt foarte multe. Eu mă bucur că starea de poezie încă se menține. Poezia e umană, ca și medicina. Medicina este o profesie umanistă, fără suflet nu o poți practica, iar cei care o practică fără suflet nu se numesc medici. Tot timpul scriu poezii. Mă bucur că pot așterne pe hârtie ceea ce simt. Eu prefer să mă exprim în poezie. În perioada cât am fost director la leagăn, am mai scris și poezii pentru copii, dar cel mai mult scriu despre femeie și iubire. Sunt îndrăgostit de iubire. Iubirea e o stare de spirit. În ziua de astăzi este multă reticență față de lucrurile frumoase. Oamenii motivează că viața i-a făcut așa, dar frumosul există în orice! Åžtii cum spunea Lucian Blaga «În lacul cu noroi la fund cresc nuferi». Pe lângă faptul că scriu poezii, citesc poezii, dar și proză. Am momente în care inspirația îmi vine și când sunt în ambulanță… Eu nu pun titluri la poezii pentru că las cititorul să își facă el o impresie despre poezie. Practic, titlul ne impune o anumită gândire”, spune medicul Ceamburu. 
De asemenea, doctorului îi mai place să sculpteze în lemn. „Eram medic la Vrâncioaia, prin ’80 și stăteam în dispensar. La un moment dat a venit la mine preotul din comună, care sculptează în lemn catapetesme și strane. Avea un atelier în casă și m-a chemat la el să îi văd atelierul. Mi-a zis că pot sculpta într-o bucată de lemn. Am văzut că mă pricep și așa a început totul. M-a ajutat și faptul că am studiat medicina și cunosc forma corpului uman. Îmi mai place să adun rădăcini de copaci pe care le prelucrez eu. Le dau forme de siluete umane. Îmi place și desenul grafic, pot spune că am o pasiune pentru linii. Am avut și expoziții de grafică”, povestește medicul Ceamburu. 
Ai grijă Doamne
De Ea
trezește îngerii
și-așează-i
la porțile trupului Ei
păzește-o
de mâini înfometate
și lasă-mă
doar pe mine
s-o cuprind…
Ai grijă Doamne
de cărările Ei
și-mpletește-le
în jurul
trupului meu
ca niște liane hămesite de dor
Ai grijă Doamne
de nopțile Ei
și înalță-mă în ele
ca un vis alb
Ai grijă
și închide-mă în Ea
ca-ntr-o biserică
sfințită întru iubire

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here