www.traditiiculinareromanesti.ro
Ingrediente:
1 ceapă roșie mare;
2 ouă;
250 g de cașcaval;
350 g de cârnați;
mălai Gold Maya
1/2 ardei gras roșu;
1 legătură de pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Ouăle se fierb și se dau prin răzătoarea mică sau prin mașina de tocat Heinner. Cașcavalul se dă și el prin răzătoare sau mașina de tocat, apoi se amestecă cu ouăle și se frământă ca o pastă. Cârnații se prăjesc în untură sau ulei, apoi se taie pe mijloc și se scoate carnea din ei. Pasta de ou și cașcaval se modelează sub forma unor biluțe, în mijlocul cărora se pune puțină carne. Biluțele se tăvălesc printr-o tocătură de verdeață și ardei roșu, apoi se pun la rece. Se servesc în polonice de ceapă roșie cu mămăliguță din mălai Gold Maya.