Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

GALERIE FOTO: Ambasadorul Rusiei a venit în Vrancea


Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei la București, Oleg S. Malginov, a participat, ieri, la un ceremonial militar organizat la monumentul dedicat generalisimului A. V. Suvorov de la Dumbrăveni. Marcând 284 de ani de la nașterea comandantului rus, la eveniment au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel cel Mare, subprefectul Cristi Misăilă, primarul comunei Dumbrăveni Valentin Tîlvăr, viceprimarul Dănuț Chiriță, consilieri locali și conducerea Garnizoanei Focșani. Ambasadorul Malginov a depus o coroană de flori la monumentul dedicat generalisimului Suvorov. Coroane de flori au mai depus în numele instituțiilor pe care le reprezintă Ionel cel Mare, Cristi Misăilă, Valentin Tîlvăr, conducerea Garnizoanei Focșani, de la Ambasada Serbiei și cea a Armeniei.
    Ambasadorul Rusiei a arătat în discursul său că A.V. Suvorov este fondatorul școlii ruse de arte militare și al sistemului de educare a militarilor, iar în întreaga sa carieră nu a pierdut nicio bătălie. El a mulțumit autorităților județene și locale pentru ridicarea, în 1959, a monumentului de la Dumbrăveni și pentru grija acordată acestuia. „Dragi prieteni din partea română, gazdă a acestei ceremonii. Ne-am reunit aici pentru o ceremonie tradițională a depunerii coroanelor de flori pentru a comemora cei 284 de ani de la ziua de naștere a marelui comandant rus generalisimul Aleksandr Suvorov. O parte a carierei militare a lui Suvorov este legată și de pământul românesc, una dintre victoriile strălucitoare ale comandantului rus pe care am dori să o menționăm este victoria militarilor uniți ruși și austrieci ai căror comandant a fost Suvorov, la Focșani și la Râmnic în anul 1789. Această victorie a schimbat drastic această parte a Europei și a fost o za în lanțul funcționării evenimentelor istorice care au pornit procesul formării aici în Peninsula Balcanică a statelor independente și suverane. Pentru victoria din această bătălie, comandantul rus a primit titlul consulului Râmice. Vă mulțumesc încă o dată și vă felicit pentru comemorarea acestui eveniment istoric, vă urez toate cele bune și succes și multă sănătate”, a precizat ambasadorul Oleg S. Malginov.
    La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel cel Mare a subliniat rolul avut de Suvororv în creionarea teritoriului românesc din acele vremuri. „Istoria ne-a arătat de-a lungul ei că vitejia nu are neam sau țară și de aceea fiecare popor își are eroii săi pe care îi cinstește așa cum se cuvine. Dar printre aceștia sunt unii care au scris ei înșiși istoria și au devenit repere ce continuă și astăzi să inspire respect, admirație și mândrie. Un astfel de personaj desprins parcă din povești este Aleksandr Vasilievici Suvorov, generalisim al forțelor terestre și navale ruse. Fiu al unor vremuri dintre cele mai tulburi, Suvoror a reușit performanța de a fi unul dintre puținii generali din istorie care nu a pierdut nici o bătălie”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel cel Mare.
    Subprefectul Cristi Misăilă a declarat că între cele două popoare există o prietenie veche, iar în aceste vremuri cooperarea va duce la bunăstare pentru ambele țări. „Suntem onorați să fim alături de dumneavoastră în aceste momente și să omagiem împreună pe generalisimul Aleksandr Suvorov, una dintre personalitățile care au adus glorie poporului rus. Iată că suntem astăzi prezenți și este o plăcere pentru noi să participăm la acest eveniment, care arată prietenia dintre poporul român și cel rus. În istoria noastră am avut multe momente în care am fost împreună și sperăm că viitorul va arată că împreună vom avea o activitate rodnică pentru ambele popoare”, a spus subprefectul Cristi Misăilă. Ceremonia s-a încheiat cu o degustare de vodcă rusească de cea mai bună calitate și vinuri de Vrancea.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?