Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Cursul „Îngrijitoare bătrâni la domiciliu”, la final


Douăzeci și opt de persoane din județul nostru au finalizat cu brio cursul „Îngrijitoare bătrâni la domiciliu” derulat în perioada 11 august – 17 noiembrie, în Focșani, de Societatea Națională de Cruce Roșie. Cursul a fost organizat în cadrul proiectului strategic „Pro-Sănătate – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”. Evaluarea finală a tuturor cursanților s-a susținut în fața unei comisii constituite din doi specialiști desemnați de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și coordonatorul local de formare al Societății Naționale de Cruce Roșie din România. În acest context, cei 28 de absolvenți urmează să primească certificatul de calificare recunoscut de Agenția Națională de Calificări, precum și suma de 480 lei reprezentănd subvenția alocată pentru participarea și absolvirea sesiunilor de pregătire – teorie și practică – din cadrul cursului menționat.
    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, Proiectul „Pro-Sănătate” este cofinanțat din Fondul Social European – Investește în Oameni! prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică „Catalactica”, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC. „Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajați necalificați și/ sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social din cele 8 regiuni de dezvoltare din România, contribuind la facilitarea/ îmbunătățirea accesului și participării la programe de formare profesională continuă (FPC). Grupul țintă al proiectului este format din angajați necalificați (cu vârste între 18 și 64 de ani) pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, din cele 8 regiuni de dezvoltare: Nord -Est: Bacău, Sud-Est: Buzău, Constanța, Vrancea, Tulcea; Sud-Muntenia: Prahova; Sud – Vest Oltenia: Olt; Vest: Arad, Hunedoara, Timiș; Nord- Vest: Cluj, Maramureș, Satu-Mare; Centru: Alba, Brașov, Mureș; București-Ilfov: București, Ilfov”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Informații suplimentare cu privire la acest proiect pot fi obținute de la
Ciprian Moisei, coordonator local campanii, la telefon 0755.024.727, email: ciprian.moisei@yahoo.com și de la Cristina Brătășanu, expert informare, consiliere și orientare profesională, telefon 0742.035.041, email: cristinarusu_cr@yahoo.com.
Totodată, informații cu privire la cursurile gratuite organizate în cadrul acestui proiect mai pot fi obținute la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea din strada Dimitrie Cantemir nr. 5, Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?