„E-uri periculoase, aditivi și E-uri sănătoase” este titlul unei activități desfășurate de elevii clasei a XI-a E de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani. Cu această ocazie, liceenii au fost informați în legătură cu riscurile la care se supun prin consumarea alimentelor ce conțin E-uri cu efecte cancerigene, mutagene, toxice și neurotoxice (E621- glutamat monosodic) sau a celor care afectează ficatul și rinichii (E110, E102 – tartrazina). Totodată, elevii au aflat și despre existența E-urilor benefice pentru sănătatea organismului, de tipul vitaminelor (E10 1-vitamina B2 sau ribovlavina) sau a antioxidanților (E300 – vitamina C sau acidul scorbic; E306 – vitamina E).
„Pentru a proba beneficiile unei alimentații sănătoase, în cadrul evenimentului a avut loc o degustare de produse culinare fără aditivi alimentari. Evenimentul, coordonat de către profesoarele Cojocaru Ioana și Lemnaru Lucia, a avut loc cu acazia «Săptămânii Educației Globale», desfășurate în perioada 17 – 21 noiembrie, a cărei temă de anul acesta a fost «Siguranța alimentației»”, se precizează într-un comunicat semnat de profesoara Adriana Holbea, consilier educativ la Colegiul „Ion Mincu”.