www.desprepaine.ro
Ingrediente:
500 g făină Gold Maya,
25 g. drojdie
2 linguri ulei
0,5 linguriță zahăr
0,5 linguriță sare
Pentru umplutura cu varză
1 kg varză dulce
bulion
mărar
piper, sare, ulei
Pentru umplutură cu dovleac
un dovleac mediu (aproximativ 3 kg)
150 g. zahăr
4 pliculețe zahăr vanilat
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se pregătește mai întâi aluatul de pâine: Mai întâi se pregătește plămădeala astfel: se dizolvă drojdia în 200 ml apă călduță, se amestecă bine, se adaugă zahărul, sarea și puțină făină Gold Maya, lăsându-se la crescut 10-15 minute. Se pune plămădeala într-un castron cu făină Gold Maya și se lasă la crescut 30 minute. După ce s-a umflat destul, se toarnă peste făina cernută în prealabil într-un lighean mare, se adaugă uleiul și, în timpul frământării, treptat, se toarnă apa călduță. Trebuie să rezulte un aluat potrivit de tare, care nu se lipește de mână. Se presară aluatul cu făină, se netezește și se lasă să mai crească, 40-50 de minute, apoi se tăie din el 6 bucăți din care se modelează 6 plăcințele rotunde.
Mod de preparare umplutura de varză: Se taie varza dulce și se călește în ulei, cu sare. După ce varza s-a înmuiat, se adaugă bulion și se condimentează cu piper și mărar.
Mod de preparare umplutură de dovleac: Dovleacul se curață de coajă și se dă pe razatoarea mare. Se amestecă apoi cu zahăr tos și zahăr vanilat. Apoi se prăjește 30 minute în ulei, la foc mic (până se înmoaie și scade).
Împachetare plăcințele: După ce umplutura pentru plăcințele este gata, fiecare bucată de aluat se întinde pe masă, se umple cu varză sau dovleac, se împăturește și se coace la foc mediu, într-o tavă tapetată cu ulei și făină Gold Maya.