http://www.inbucatariilelumii.eu
Ingrediente:
1,5 kg midii mediteraneene jumătăți
roșii cherry
2 linguri ulei Arpis
vin alb
o legătură de pătrunjel
6 căței de usturoi
sare, piper
Mod de preparare:
Se curăță midiile în felul următor: se pun într-un vas cu apă rece. Alături se pune alt vas cu apă rece. Se ia fiecare midie și se curăță trăgând de ele în partea opusă balamalei cochiliei. Se curăță fiecare cochilie frecând-o energic cu un burețel de sârmă sub jet de apă. Se pune fiecare midie curățată în vasul cu apă curată. Când toate midiile sunt curățate, se mai clătesc în câteva ape. Se scurg bine de apă chiar înainte de a le găti. Se încinge tigaia cu uleiul Arpis. Se adaugă cățeii de usturoi striviți și se călesc scurt. De adaugă roșiile cherry și midiile mediteraneene. Se adaugă vin alb. Se condimentează cu piper și sare, după gust. Se asezonează cu pătrunjel.