La această oră, polițiștii specializați în investigarea fraudelor desfășoară 8 percheziții domiciliare în 3 județe, între care și Vrancea, dar și în București. Acțiunea Poliției Române vizează eventuala activitate infracțională a 10 de persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.
„În această dimineață, sub coordonarea Direcției de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., polițiști de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Vrancea, Ilfov, Giurgiu și D.G.P.M.B. – Sectorul 2 desfășoară 8 percheziții pe raza Municipiului București și a județelor Vrancea, Giurgiu și Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în comiterea de fraude intracomunitare. Membrii grupării, cetățeni români, sirieni și sudanezi, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor. Pentru identificarea cetățenilor străini, polițiștii au beneficiat de suportul specialiștilor Oficiului Român pentru Imigrări. 10 persoane, bănuite de implicare în activitatea infracțională, vor fi conduse la sediul I.P.J. Vrancea și la unitatea de parchet competentă, pentru audieri. Perchezițiile se efectuează într-un un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Vrancea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
La acțiune participă și luptătorii Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J Vrancea și Poliției Sectorului 2 București”, transmit anchetatorii.
În fapt, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii specializați în investigarea fraudelor, în colaborare cu specialiști ai A.N.A.F. – D.G.A.F. și Inspecției Fiscale (monitorizare permanentă a livrărilor intracomunitare), a rezultat că, membrii grupării, în perioada octombrie 2012- iunie 2014, ar fi înregistrat în evidențele contabile a două firme românești, livrări intracomunitare fictive către 6 societăți comerciale din Bulgaria, înființate și controlate de aceeași grupare. De asemenea, ar fi interpus în lanțul comercial, pentru mascarea adevăratei proveniențe a mărfurilor, 8 societăți tip ,,fantomă,”. Prejudiciul creat bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de lei, reprezentând sustragerea TVA și impozitul pe profit.