www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com
Ingrediente:
1 dovleac
2 cârnăciori semiafumați
300 g costiță afumată sau kaizer
500 g carne tocată (3/4 porc și 1/4 vită)
100 g orez cu bob rotund
1 pungă de mălai Gold Maya
3 cepe
bulion
sare și piper
frunze de dafin
cimbru
Mod de preparare:
Se călește ceapa, până prinde o culoare ușor aurie și se adaugă orezul. Apoi se adaugă bulionul și condimentele. Se amestecă bine și se lasă la răcit. După ce amestecul s-a răcit se adaugă carnea tocată și se amestecă. După ce amestecul este gata, se trece la înfășurarea acestuia în foi de varză. Se așează într-o oală și se fierb aproximativ o oră. Separat se ia un dovleac și se scobește. Se așează sarmalele în dovleac iar deasupra lor se pune costița afumată, foile de dafin și cimbrul. Pentru un plus de savoare se pot adăuga și cârnaciorii semiafumați. Dovleacul se așează într-o tavă și se introduce în cuptor pentru câteva ore, până ce pereții dovleacului se pătrund. Sărmăluțele în dovleac se servesc cu mămăliguță preparată din mălai Gol Maya.