GALERIE FOTO: Peste 200 de elevi s-au înscris la Centrul de Excelență la matematică și informatică

2
2709


La Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Focșani a fost inaugurat Centrul de Excelență la matematică și informatică. Peste 200 de elevi, îndrumați de profesori sau părinți, s-au înscris pentru a participa, în fiecare zi de sâmbătă, la activitățile Centrului de excelență atât la matematică, cât și la informatică, activități prin intermediul cărora elevii vor fi îndrumați să facă performanță la ambele discipline.
În acest an, pentru matematică au optat 140 de elevi. Dintre aceștia, au fost selectați, printr-o testare, doar 30, care vor lucra în două subgrupe. Testarea a avut loc sâmbătă, începând cu ora 11.00, imediat după deschiderea oficială. La informatică s-au înscris 71 de elevi, care au fost selectați tot printr-o testare, locurile fiind limitate la 30. Elevii provin de la școlile generale sau liceele care au și clase de generală din Focșani, Panciu, Odobești și Adjud. De menționat este faptul că la Adjud s-a făcut o grupă a Centrului de Excelență – Informatică, înscriindu-se 60 de copii.
Activitatea de pregătire a elevilor de gimnaziu capabili de performanță la informatică se va desfășura în anul școlar 2014-2015 în centrele: Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, Colegiul Național Unirea și Colegiul Național „Al. I Cuza”, unități de învățământ care pun la dispoziție baza materială pentru desfășurarea activităților. Profesorii care vor avea grijă de pregătirea elevilor în cadrul Centrului de Excelență, atât la matematică, cât și la informatică, au fost selectați pe baza portofoliilor personale, a CV-urilor și a rezultatelor obținute la concursuri sau olimpiade.
„Centrul de Excelență, nici la matematică, nici la informatică nu ar fi existat dacă niște profesori inimoși nu s-ar fi preocupat de acesta, dacă părinții nu ar fi încurajat copiii, dacă copiii nu ar fi fost interesați. De aceea, felicitările trebuie împărțite. Și încurajările, de asemenea, trebuiesc împărțite. Eu sunt mulțumită să avem atât de mulți elevi doritori de performață la matematică și informatică, la centrul de Excelență. La informatică, bineînțeles, suntem în era comunicațiilor și a tehnologiilor. Suntem dotați acasă cu tablete, calculatoare, telefoane inteligente pe care dorim să le utilizăm cât mai bine. În schimb, la matematică, unde este ceva mai abstract, trebuie să muncești foarte mult să obții rezultate bune, situația este îmbucurătoare din punctul nostru de vedere, anul acesta, pentru că numărul copiilor care își doresc să participe este mult mai mare. Vă doresc ca anul școlar 2014-2015 să vă aducă rezultatele cele mai bune, cele pe care vi le doriți, rezultate care să încununeze eforturile pe care le faceți atât voi, cât și părinții și cadrele didactice”, a transmis inspectorul școlar general Vasilica Zaharia.
Pe lângă elevi și părinți, la festivitatea de deschidere a Centrului de Excelență au fost prezenți inspectorul școlar general Vasilica Zaharia, inspectorul de matematică Fănel Lipan, inspectorul de informatică Marilena Oprea, Maricel Ungureanu – directorul Școlii „Ștefan cel Mare”, Maria Pătrașcu – directorul adjunct al școlii și Gabriel Danielescu – directorul Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani și profesorul inginer Săndel Agache, de la același colegiu.
Scopul prezenței celor doi profesori de la Colegiul „Edmond Nicolau” a fost acela de a anunța înființarea unui Centru de excelență pe robotică, ce urmează să funcționeze începând cu luna noiembrie. Centrul de Excelență pe robotică este adresat elevilor de liceu pasionați de mecanică, electronică și electrotehnică. Înscrierile la Centrul de Excelență pentru robotică se vor face în perioada 1-15 noiembrie, la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here