Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

GALERIE FOTO: Rețetă moldovenească: Pui Tapaka


www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com

Ingrediente:
jumătate de pui
ceapă
usturoi
ulei
vin
sare
piper
coriandru
boia
mălai Gold Maya

Mod de preparare:
Se face un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia și se lasă carnea la marinat timp de 24 de ore. Apoi se frige carnea pe gratar timp de 25 de minute. Se servește cu legume la grătar, mujdei de usturoi și mămăliguță din mălai Gold Maya.
La prepararea rețetei acasă, se poate folosi în loc de grătar, o tigaie mai mare, în care să încapă jumătate de pui. După ce se așează puiul în tigaie cu puțin ulei, se aplatizează punând peste el un suport de lemn cu o greutate deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?