Ediția: Joi 13 martie 2025 Nr. 6834
Ediția: Joi 13 martie 2025 Nr. 6834

Beneficiile pentru sănătate ale preparatelor japoneze sushi


Preparatele japoneze cunoscute la nivel internațional drept sushi au devenit o modă, iar micile rulouri de orez cu pește crud, fructe de mare, legume sau fructe se găsesc în restaurante din toate marile orașe, devenind mai degrabă o mâncare urbană, decât un preparat tradițional nipon. Potrivit specialiștilor de la My Sushi, preparatul de orez învelit în alge de mare prezintă o serie de benificii pentru sănătate.
Preparatele de tip sushi conțin cantități scăzute de colesterol, atât orezul, cât și peștele sau legumele folosite conținând puține calorii. Algele marine comestibuile, cunoscute de iubitorii de sushi sub numele de „nori”, folosite la împachetarea rulourilor de orez, conțin iod, magneziu, calciu și fier. Sushi este mâncat, de obicei, alături de felii de ghimbir murat, care este un antiseptic natural. Sosul de soia și pasta verde foarte picantă numită „wasabi” au proprietăți antioxidante și sunt bogate în proteine și fier.
Preparatele sushi cu pește crud sunt benefice datorită conținutului mare de acizi grași Omega 3, compuși despre care o serie de studii recente au arătat că sunt un factor pozitiv în ceea ce privește prevenția bolilor cardiovasculare.
Preparatele denumite astăzi sushi au însă o mică legătură cu felul de mâncare pe care se bazează. În Japonia secolului al X-lea, orezul fermentat era folosit pentru păstrarea peștelui, carnea fiind consumată, în timp ce orezul era aruncat. În timp, odată cu introducerea oțetului, timpul de fermentare a scăzut, iar gustul acru al oțetului a permis și utilizarea orezului folosit în procesul de fermentație ca aliment. De-a lungul secolelor, tehnica culinară a fost rafinată, termenul sushi ajungând în secolul al XIX-lea să desemneze un fel de mâncare asemănător cu cel cunoscut astăzi și dezvoltat în regiunea capitalei nipone, Tokyo.

ÎNAINTE DE A PUNE ÎN APLICARE SFATURILE NOASTRE, CONSULTAÅ¢I MEDICUL 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?