Elevii pasionați de informatică se pot înscrie la Centrul de Excelență

1
1990Elevii claselor a V-a, care sunt pasionați de informatică, se pot înscrie la preselecția pentru Centrul de Excelență, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea. La preselecție se poate participa completând un formular on-line, pe care îl puteți găsi pe site-ul ISJ Vrancea. Această formă de preselecție se face doar pentru elevii de clasa a V-a care vor dori să frecventeze Centrul de Excelență. „Anul acesta, la informatică, preselecția se va face prin formular online, astfel încât fiecare părinte sau profesor să poată să-și înscrie copiii”, a spus inspectorul școlar de specialitate informatică Marilena Oprea. 
Activitatea de pregătire a elevilor de gimnaziu, capabili de performanță la informatică, se va desfășura în anul școlar 2014-2015 în centrele: Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, Colegiul Național Unirea și Colegiul Național „Al. I Cuza”. Pe data de 18 octombrie, când va avea loc deschiderea Centrului de Excelență, se va face selecția finală. În total, pentru grupa de informatică vor fi selectați 25 de elevi de clasa a V-a.
Pentru clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a se vor păstra grupele constituite în anul școlar precedent, aici elevii fiind deja selectați pe baza rezultatelor obținute la concursurile și olimpiadele din anul școlar 2013-2014.
De asemenea, în această perioadă se face preselecția și pentru Centrul de Excelență – matematică. În acest caz, preselecția pentru clasa a V-a se va face prin organizarea la nivelul fiecărei unități școlare gimnaziale a unei pretestări cu subiect unic, în săptămâna 6-10 octombrie. Selecția finală a celor 25 de elevi se va face tot pe data de 18 octombrie.
Centrul de pregătire a elevilor de gimnaziu capabili de performanță la matematică și informatică este un proiect educațional inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Colegiul Național „Unirea” și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here