INGREDIENTE
150 g FÄINÄ
150 g ZAHÄR
165 g UNT
1 OU
1 PACHET ZAHÄR VANILAT
50 g ALUNE MÄCINATE
50 g ALUNE FELII
100 g MIGDALE PRÄJITE TOCATE
3-4 LINGURI MARMELADÄ CAISE
25 g CIOCOLATÄ
Se amestecă făina cu zahărul (50 gr), untul (65 gr) și oul, până se obține un aluat compact. Se lasă la frigider 1 oră. Se întinde aluatul în tava de cuptor.
Se topește untul rămas(100 gr), se adaugă restul de zahăr (100gr), zahărul vanilat, 2 linguri de apă și se dau în clocot. Se încorporează apoi alunele și migdalele.
Se unge aluatul cu marmelada de caise și se pun alunele deasupra.
Se coace la 180 grade, circa 45 min.
După răcire, se porționează în triunghiuri și se decorează pe deasupra cu ciocolată topită.
Poftă bună!