GALERIE FOTO: Întâlnire kenyano-română la Senatul României

0
597


Vicepreședintele Senatului României, senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, s-a întâlnit, ieri, cu o delegație parlamentară kenyană, condusă de către Justin Muturi, președintele Adunării Naționale a Republicii Kenya, aflat într-o vizită oficială în România. În cadrul dialogului, Cristian Dumitrescu a apreciat importanța deosebită a vizitei delegației parlamentare kenyene în România, în contextul în care continentul african are o vastă disponibilitate de resurse umane și materiale. 
Cristian Dumitrescu a pledat pentru intensificarea dialogului politic, economic și cultural-științific între România și Kenya, acesta putând avea rezultate deosebite, reciproc avantajoase, în viitorul apropiat și mediu, pentru ambele părți. Justin Muturi, președintele Adunării Naționale a Republicii Kenya, a mulțumit părții române pentru primirea deosebită de care s-a bucurat pe parcursul vizitei oficiale în țara noastră, subliniind consistența dialogului avut, pe toate palierele, cu oficialitățile române. Domnia sa a apreciat disponibilitatea părții române pentru intensificarea dialogului bilateral româno – kenyan, la nivel politic și economic, Kenya putând constitui, din acest punct de vedere, o poartă de intrare atât pentru produsele românești, cât și pentru investitorii români în Estul Africii. De asemenea, a apreciat și calitatea deosebită a învățământului superior românesc, în special în domeniul extragerii resurselor naturale, domeniu în care Kenya are nevoie de expertiză specializată. 
În finalul întrevederii, Cristian Dumitrescu a declarat că va face demersurile necesare în vederea demarării, la nivelul Senatului României, a unui dialog parlamentar cu senatul kenyan. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here