Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

VIDEO: Contract de 8,8 milioane lei adjudecat în proiectul Vrancea Curată


Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu, a semnat, ieri, contractul privind construcția a 3 stații de transfer și 6 platforme de colectare în cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deșeurilor (SIMD) în Județul Vrancea”, proiect cunoscut și sub numele „Vrancea Curată”. Contractul, care a fost atribuit Asocierii SC Cristilory Prod Panciu și SC Luca Way SRL București, cu terți susținători (SC Podgoria Cotești SRL și Mut Maschinen Umwelttechnik Transportanlagen Gesellschaft M.B.H. Austria) cu lider de asociere SC Cristilory Prod Panciu,  are o valoare de 8.717.000 lei fără T.V.A. și se va derula pe o perioadă de 12 luni.
    Contractul de lucrări face parte din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Vrancea”, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională și implementat de Consiliul Județean Vrancea. Conform contractului, o stație de transfer a deșeurilor este constituită din platformă betonată și rampă cu 10 respectiv 6 posturi, drumuri interioare de acces și împrejmuire cu gard metalic. „Stațiile de transfer vor fi amplasate de-a lungul drumurilor asfaltate pentru a asigura accesul facil al camioanelor și constau într-o rampă și o zonă de transfer, fiind prevăzute cu containere a căror volum este de 32 mc și care vor fi plasate în apropierea acestora. Containerele de la stațiile de transfer vor fi transportate de vehiculele de transport ale Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret (localitatea Movilița)”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu.

    Pentru deșeurile voluminoase, DEEE (deșeuri din echipamente electrice și electronice) și deșeurile periculoase mici vor fi construite 6 platforme de colectare. Aceste tipuri de deșeuri vor fi colectate de operatorii de deșeuri autorizați. Fiecare platformă de colectare constă într-o suprafață betonată de 1.000 mp, împrejmuită de un gard, o cabină poartă, un container de deșeuri periculoase și 4 recipiente cu un volum de 10 mc fiecare. Aceste platforme sunt situate în Focșani – Mândrești (2), în Adjud (1), în Mărășești (1), în Panciu (1) și Odobești (1). Deșeurile colectate vor fi transferate la aceste stații de transfer sau direct la depozitul ecologic de deșeuri de la Haret. De la stațiile de transfer, containerele vor fi ridicate de camioane de transport și transferate la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret.
    Contractul semnat ieri înseamnă și locuri de muncă pentru vrânceni, adică taxe și impozite care sunt plătite în Vrancea și nu în alt județ. „Doresc să felicit conducerea Consiliului Județean pentru realizarea acestui proiect cu impact pentru județul Vrancea. împreună cu asociatul meu, domnul Bută de la Podgoria Cotești, precizez că vor fi beneficiari ai acestei lucrări și angajații care plătesc taxe și impozite în județul Vrancea, oameni care vor contribui la realizarea acestui obiectiv și cu siguranță vom depune toate diligențele pentru a ne achita de toate sarcinile prevăzute prin contract”, a spus omul de afaceri Gheorghiță Cristian, de la Cristilory Prod Panciu.

    Proiect inițiat de Marian Oprișan

    Proiectul „Vrancea Curată” a fost lansat în anul 2011 de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu. În acest moment se află în curs de finalizare două etape din cadrul proiectului. Este vorba de „Reabilitarea și închiderea depozitelor de deșeuri urbane neconforme din județul Vrancea” și „Construcția Centrului pentru Managementul Integrat al Deșeurilor”.
    Consiliul Județean Vrancea a aprobat, săptămâna trecută, preluarea în administrarea Județului Vrancea, pe toata durata de existență a construcției, a suprafeței de teren de 23 hectare din domeniul privat și public al comunei Movilița, pe care urmează să fie construit Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID). Decizia Consiliului Județean Vrancea vine după ce Consiliul Local Movilița a aprobat prin hotărâre punerea la dispoziția administrației județene a terenului necesar pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor. În luna iulie, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a semnat contractul de lucrări privind „Construcția Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, Stației de Sortare și Stației de Compostare de la Haret, județul Vrancea”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?