Ediția: Duminică 29 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Duminică 29 Decembrie 2024. Nr 6786

GALERIE FOTO:Mălai cu dovleac la cuptor, ca în Moldova


Ingrediente: 
400 gr mălai Gold Maya
400 gr. dovleac
100 gr făină Gold Maya
100 ml smântână
2 ouă
1 litru lapte
100 gr unt
2 linguri ulei
25 gr drojdie
5 linguri zahăr
1/2 linguriță sare
Mod de preparare:
Se opărește mălaiul Gold Maya cu laptele fiert în clocot și se amestecă până ce mălaiul absoarbe tot laptele și apoi se lasă la răcit. Se desface drojdia în puțină apă caldă cu o lingură de zahăr și se toarnă peste compoziția din mălai. Se adaugă ouăle, untul, uleiul, făina Gold Maya și sarea. Se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele. Se taie dovleacul cubulețe, se amestecă cu zahărul și se lasă câteva minute până ce zahărul este absorbit; apoi se pune într-o cratiță cu puțin ulei și se călește până se înmoaie puțin, fără să se zdrobească. Se tapetează o tavă, se toarnă compoziția de mălai și se pun deasupra cubulețele de dovleac. Se introduce tava în cuptorul încins și se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute.
http://traditiiculinareromanesti.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?