Candidații la admiterea în magistratură au susținut prima probă eliminatorie

0
819


Grefierele, avocații, polițiștii, dar și alți absolvenți de drept, care au lucrat timp de cel puțin cinci ani în profesii juridice și s-au înscris la concursul de admitere în magistratură, au susținut ieri testul de verificare a cunoștiințelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal.
    Pe lista vrâncenilor care s-au înscris la concursul de admitere în magistratură, 16 de toți, se numără, printre alții, avocații Adrian Lăbunț, Alexandru Cosmin Lupu și Octavia Violeta Seserman, dar și polițiștii Claudiu Cătălin Huci, Bogdan Ionuț Chitroceanu și Dănuț Ene, care și-a mai încercat norocul și anul trecut. Alte persoane sunt Lăcrămioara Ionela Munteanu, consilier juridic la Casa de Asigurări de Sănătate și grefierele Cezarina Lăcrămioara Lupu și Camelia Făinărea. Unul dintre candidații vrânceni, care a susținut ieri proba la București, ne-a spus că examenul nu a fost foarte dificil, iar cei care au învățat au toate șansele să treacă de această probă eliminatorie.
    Candidații care trec de această probă, vor susține următoarea probă eliminatorie, tip grilă, de verificare a raționamentului logic, pe data de 14 septembrie. Apoi, în intervalul 6-14 octombrie a.c., candidații, care mai rămân în cursă vor susține interviul, urmând ca pe data de 16 octombrie să se afișeze rezultatele finale.
    11 dintre candidații din Vrancea înscriși au optat pentru a deveni judecători, ei depunându-și dosarele la Tribunalul Vrancea, iar cinci au optat pentru profesia de procuror, dosarele lor fiind depuse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.
    Concursul a început pe 1 iulie și se va termina pe 16 octombrie, pentru ocuparea unui număr de 26 de posturi de judecători la judecătorii și 10 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii din întreaga țară. Proba de duminică este eliminatorie. 
     Tot ieri au susținut proba scrisă eliminatorie și candidații care s-au înscris la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii (INM). Aici și-au depus dosarele 66 de persoane din Vrancea. 57 dintre dosare au fost depuse la Tribunalul Vrancea și alte două la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Potrivit informațiilor postate pe site-ul INM, concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 160 de locuri de auditori de justiție. Dintre acestea, 80 sunt alocate pentru ocuparea funcției de judecător și 80 pentru ocuparea funcției de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiție vor opta, în ordinea mediilor și în raport cu numărul posturilor, pentru funcția de judecător sau procuror.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here