Aspiratoarele puternice DISPAR de astăzi, de pe rafturile magazinelor

0
708


Aspiratoarele puternice dispar de luni de pe rafturile magazinelor. Comisia Europeană a interzis comercializarea modelelelor de peste 1.600 de wați, pentru a reduce consumul de energie. Gospodinele însă nu sunt încântate de ideile venite de la Bruxelles, pentru că aspiratoarele cu putere mică sunt ineficiente.
De la 1 septembrie, modelele de putere mică, nu prea populare în rândul clienților, vor fi tot mai des întâlnite pe rafturile magazinelor. Comisia Europeană nu mai permite comercializarea aspiratoarelor mai puternice de 1.600 de wați. Impune însă producătorilor ca noua generație de aspiratoare să aibă aceeași capacitate de absorbție la o putere mult mai mică.
Uniunea Europeană vrea să impună etichete de eficiență energetică pentru aspiratoare, așa cum se întâmplă acum cu alte produse electrice. Consumatorii ar ști astfel care sunt produsele cu un consum redus de energie, dar până la apariția noilor modele avansate tehnologic, românii au de ales între modele cu putere scăzută și ineficiente și modele puternice care vor deveni ilegale. Ca să lichideze stocurile de modele de peste 1.600 de wați, comercianții au scos la ofertă zeci de modele cu reduceri chiar și de 40%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here