Un tânăr le mulţumeşte cititorilor Monitorului de Vrancea pentru că l-au salvat în urmă cu 12 ani

4
931


După 12 ani de când a fost, practic, salvat de la moarte ca urmare a donațiilor dumneavoastră, în urma unui articol publicat în Monitorul de Vrancea, Florin Căpătan a revenit ca să vă mulțumească. A dorit să facă acest gest emoționant astăzi, când împlinește 18 ani. Așa dorește el să își serbeze majoratul, întorcându-se cu gânduri de recunoștință spre „Monitorul de Vrancea” și cititorii lui care, atunci când era doar un băiețel de șase anișori și doctorii îi mai dădeau doar trei luni de viață, i-au dăruit pur și simplu șansa la viitor! Puștiul de atunci este astăzi un băiat înalt și subțirel, pasionat de informatică și cu dorința de a urma Facultatea de Drept atunci când va termina liceul. Pentru că, din cauza malformației congenitale la inimă cu care a venit pe lume și din cauză că a trebuit să suporte trei operații pe cord, el a pierdut trei ani de studiu. În prezent, Florin a trecut în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, specializarea matematică – informatică.

    Florin este singurul copil al mamei sale, Iuliana Mocăniță, un copil care a fost atât de mult dorit și așteptat, dar care s-a născut cu boala numită „Tetralogie Fallot”. Când avea doar patru luni, mama lui a început să-l poarte prin medici, observând că micuțul are probleme. Diagnosticul final i s-a pus de abia când împlinise un an și patru luni și din acel moment și până la șase ani, femeia a făcut tot ce a fost omenește posibil să găsească pentru el, undeva, o vindecare. „Era în anul 2002 când am dat în ziar un anunț umanitar prin care ceream ajutor pentru a strânge banii necesari operației pe inimă la care trebuia supus băiatul meu. Avea nevoie urgentă de operație, pentru că îi era pusă viața în pericol. Așa s-a ajuns că am fost contactată de dumneavoastră și s-a făcut un articol despre Florin în Monitorul de Vrancea. Copilul trebuia operat în străinătate, la o clinică din Paris. În urma articolului s-au adunat toți banii necesari, și de aceea, Florin a dorit ca acum, când împlinește 18 ani, să mulțumească Monitorului de Vrancea, cititorilor care ne-au ajutat, și domnilor Marian Oprișan și Miron Mitrea care ne-au ajutat foarte mult, așa încât astăzi, Florin trăiește. Operația a costat 26 de mii de euro, iar când am ajuns la Paris, doctorii ne-au spus că mai mult de trei luni Florin n-ar mai fi trăit. Vă mulțumesc și eu, ca mamă, tuturor. Florin este singurul meu copil și fără dumneavoastră nu l-aș mai fi avut”, a spus Iuliana Mocăniță, mama tânărului.
    Femeia l-a crescut singură pe Florin, pentru că tatăl lui i-a părăsit. Singură a avut puterea de a trece peste deznădejde și disperare, a avut tăria de a-și susține fiul, de a se lupta pentru drepturile lui, de a se împotrivi cu toate forțele morții, pericolului de moarte care îl amenința. L-a înconjurat cu dragoste nemărginită și i-a insuflat curajul și dorința de a răzbate în viață, la fel ca toți copiii. Florin a făcut trei operații pe cord, pentru că așa se cere la această boală, să se facă intervențiile chirurgicale pe măsură ce copilul crește. Ca să nu se ajungă la a patra, Iuliana și Florin fac tot posibilul ca acesta să ducă o viață liniștită, lipsită de emoții și fără eforturi fizice. „Știu că nu trebuie să mă enervez, să alerg… Dar eu, dacă stau în fața calculatorului mă simt cel mai bine. Îmi place mult să lucrez pe calculator, îmi place, de asemenea, să le repar. Deja am reparat colegilor sau cui a avut nevoie. Pe viitor, mi-ar plăcea să urmez Facultatea de Drept„, a spus Florin, optimist.
    Astăzi, când a ajuns la vârsta majoratului, el i-a spus mamei sale că nu dorește nici petrecere, nici cadouri. Tot ce a dorit a fost să dăruiască celor ce l-au ajutat să trăiască, să crească și să aibă un viitor, recunoștința sa. Recunoștința sa profundă. „Fără ajutorul acesta, pe care mi l-ați dat când aveam șase ani, astăzi nu mai eram. Vă mulțumesc tuturor, vă mulțumesc din inimă!”, a spus Florin.
    Alături de cei ce îl îndrăgesc, „Monitorul de Vrancea” îi urează tânărului focșănean „La mulți ani!” acum, la împlinirea majoratului! Să fii sănătos, Florine, și să-ți îndeplinești toate visurile trăind din plin, cu fiecare bătaie a inimii tale!
La mulți, mulți ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here