Ediția: Marți 24 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Marți 24 Decembrie 2024. Nr 6785

A doua probă scrisă la BAC: 639 de înscrişi, 127 de participanţi


Absolvenții de liceu înscriși la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat  au susținut ieri cea de a doua probă scrisă. Este vorba despre proba obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie. La această probă au fost înscriși, la nivelul județului Vrancea, un număr de 639 candidați, dintre care au fost prezenți doar 127. Cele mai mari emoții le-au avut candidații care au susținut proba la matematică, deoarece în ultimii ani matematica este proba la care pică cei mai mulți dintre absolvenți. Subiectele au fost diferite, în funcție de filiera absolvită, nivelul de dificultate a subiectelor fiind similar celor din prima sesiune.
Potrivit oficialilor Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, această probă s-a desfășurat conform metodologiei, în jurul unităților de învățământ în care a avut loc examenul atmosfera fiind liniștită. Paza a fost asigurată de jandarmi, nefiind sesizate incidente. Niciun candidat nu a fost eliminat.
La istorie, elevii au avut, la ultimul punct, de redactat un eseu despre evoluția statului român și participarea României la relațiile internaționale în secolul al XX -lea. Asta în timp ce la matematică, profilurile tehnologic și matematica-informatică, candidații au avut de rezolvat funcții, matrici și polinoame.
Mulți dintre elevii care au susținut proba la matematică în centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” nu s-au declarat optimiști în privința rezultatelor pe care le vor obține. Sunt de părere că subiectele au fost mai grele decât în prima sesiune. „Mi s-a părut mai greu decât în sesiunea trecută. Este a treia oară când dau proba la matematică, am nota 6 la română și 9 la geografie, însă nu reușesc să iau la mate. Aș vrea să mă înscriu și eu la o facultate”, a spus Daniel, absolvent al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”.
O absolventă a formei de învățământ seral, o doamnă trecută de 30 de ani,  spune că subiectele nu i s-au părut așa grele, pentru că s-a străduit și a învățat. „Nu au fost așa grele subiectele. E prima dată când dau examenul. M-am pregătit, am făcut liceul la seral, am fost la școală în fiecare zi. Diploma de bacalaureat este foarte importantă, te poate ajuta în multe privințe, te poate ajuta să faci o școală, să ai un serviciu mai bun”, este de părere Monica Popescu.
Cei care au susținut proba la istorie se declară mai optimiști. Spun că subiectele au fost mult mai ușoare decât în prima sesiune. „Subiectele au fost mai ușoare decât în prima sesiune. Sper să iau de data aceasta, am numai istoria de promovat acum. Am învățat mai mult pentru sesiunea asta, a fost mai puțin acum, fiind numai o probă”, a afirmat o absolventă a Liceului cu Program Sportiv din Focșani.
Mâine, este programată proba la alegere a profilului și specializării. Afișarea rezultatelor se va face luni, 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca în aceeași zi să fie depuse contestațiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluționarea contestațiilor se va realiza între 2 și 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

E c istorie 2014 bareme AICI
E c istorie 2014 variante  AICI
E c matematică M mate-info 2014 bareme AICI
E c matematică M mate-info 2014 variante AICI
E c matematică M pedagogic 2014 bareme AICI 
E c matematică M pedagogic 2014 variante  AICI
E c matematică M st-nat 2014 bareme AICI
E c matematică M st-nat 2014 variante AICI
E c matematică M tehnologic 2014 bareme AICI
E c matematică M tehnologic 2014 variante AICI 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?