4,2 milioane de lei pentru întreţinerea centralei de la ENET

10
737    Firma suceveană Loial Impex, care a construit noua centrală de la ENET, va primi 4,2 milioane de lei (aproape un milion de euro) de la  Primăria Focșani pentru a asigura mentenanța noii centrale de termoficare a municipiului. Este un contract care are ca termen de finalizare anul 2028. Contractul de mentenanță a fost încheiat pentru suma totală de 4,28 milioane lei. Suma poate părea mare, ținând cont de situația financiară în care se află ENET-ul, însă beneficiile sunt atât tehnice cât și financiare. 
Managerul ENET, Manole Merchea, spune că acest contract de mentenanță pentru noua centrală era necesar din punct de vedere tehnic. Totodată, autoritățile focșănene erau obligate să încheie acest contract deoarece era prevăzut în proiectul inițial, așa cum a fost scos la licitație și aprobat de autoritățile europene. „La prima vedere pare o sumă mare, dar nu este așa dacă ținem cont că la finalul perioadei de mentenanță vor fi înlocuite motoarele în întregime”, a explicat Manole Merchea.
    În altă ordine de idei, astăzi, la Prefectură va avea loc ședința Comisiei de Dialog Social, unde va fi discutată situația de la ENET. Întâlnirea are loc la solicitarea sindicatului producătorului de energie termică. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de tentativa de vânzare la fier vechi a utilajelor bechi de la ENET și cer o implicare a statului în menținerea locurilor de muncă. Ulterior întâlnirii, va fi redactat un document, care va fi transmis și către Ministerul Afacerilor Interne, referitor la situația de la producătorul de energie termică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here