Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

GALERIE FOTO: Micile gimnaste au nevoie de o sală modernă, pentru a se antrena


    Profesorii antrenori de la Clubul Sportiv de Gimnastică Focșani au primit calificativele pentru anul școlar 2013 – 2014, acestea fiind de „Foarte Bine” pentru toți. În cadrul ședinței Consiliului de Administrație, la care au participat atât consilierul municipal Marius Iorga cât și inspectorul școlar de educație fizică Ionel Ambrosie, au fost discutate toate aspectele și problemele pe care le are clubul focșănean. „Este o muncă riguroasă care trebuie suținută. Selecția aici este în permanență, începe de la grădiniță și continuă la școlile din Focșani și din județ. Au nevoie de o susținere financiară și din partea Primăriei Focșani, deoarece șlefuirea tinerelor talente presupune și resurse financiare. Știu că vor beneficia în perioada următoare de un microbuz, ce va fi alocat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Este nevoie urgentă de o sală modernă la nivel european dacă vrem ca gimnastica să mai reziste la Focșani. Eu sunt mulțumit de activitatea profesorilor de la CSS Gimnastică și consider că este cât se poate de meritat calificativul «Foarte Bine pentru ei»”, a spus inspectorul școlar de specialitate Ionel Ambrosie.
   Relația cadrelor de la CSS Gimnastică cu copii și părinții acestora este una foarte bună, lucru întărit și de reprezentanta părinților în Consiliul de Adminitrație al clubului. Problemele ridicate de Elena Dulcinatu se referă la stimulentele pe care ar trebui să le primească gimnastele, dar și la sprijinul autorităților locale, care la acest moment lipsește. „Noi suntem foarte mulțumiți de felul în care lucrează și se poartă antrenorii de la club. Ca părinți, nu am avut divergențe sau situații tensionate. Singura problemă pe care o reclamăm periodic este frigul din perioada rece a anului. Eu am două fetițe la club, care au obținut rezultate meritorii și mă mândresc cu acest lucru. Copiii nu s-au plâns niciodată când pleacă în cantonament de mâncare, ci mai degrabă de condițiile de cazare. Copiii au nevoie de magneziu, de vitamine, iar clubul nu le asigură. Am fost nevoiți să le facem costume pentru concurs la un părinte, care lucrează la confecția. Aici trebuie să intervină autoritățile locale”, a spus Elena Dulcinatu.
    Profesorii care își desfășoară activitatea la club luptă din răsputeri să scoată la lumină tot ce are mai bun un gimnast. „Copiii trebuiesc motivați mai mult. Acest sport cere sacrificii, iar noi trebuie să găsim cele mai eficiente măsuri să-i atragem pe copii și să lucrăm cu ei. Când se răcește afară, deja începe să avem o problemă cu frigul din sală”, a spus Daniela Trandafir, profesor în cadrul clubului. „Este nevoie de mai multă susținere către copiii care vin la club, către selecție, acolo unde este baza. Baza de selecție este foarte importantă în demersul nostru sportiv. Este sportul ce necesită efort prelungit și este nevoie de mult timp de antrenament”, a spus și Nicoleta Răducan, profesor și lider de sindicat.

     Reabilitare termică sau gerul va închide sala

    Consilierul local Marius Iorga a precizat că este nevoie urgentă, în primă fază,  de reabilitarea termică exterioară a clădirii, pentru ca gerul să nu pună stăpânire la iarnă pe club, iar pentru la anul se impune implementarea unui proiect european, care să aducă sala la standarde europene. „Sala este veche și necesită reparații. Trebuie să găsim de urgență o soluție și să facem o reabilitare termică exterioară. La următoarea ședință a Consiliului Local Focșani de rectificare, trebuie să găsim banii necesari în acest sens. Anul acesta excludem o reabilitare totală cu un proiect european, însă trebuie să acționăm la anul de urgență, dacă vrem să mai reziste gimnastica la Focșani”, a spus Iorga.
    O altă problemă, la fel de majoră, cu care se confruntă Clubul Sportiv de Gimnastică Focșani este lipsa unui medic de medicină sportivă la nivel de județ. Ca gimnaștii să poată merge la competiții, părinții copiilor bat calea până la Buzău sau Onești, de unde obțin viza de competiție, dar cu cheltuilei destul de mari, suportate firește din buzunarul lor. „Nu este posbil ca într-un județ să nu ai medic de medicină sportivă. Noi ca să putem participa la competiții și să obținem viza medicală, mergem la Onești sau la Buzău. Sunt cheltuieli pe care părinții sunt obligați să le suporte din buzunarul lor, odată cu deplasarea până acolo, și în al doilea rând că trebuie să plătească EKG -ul. Trebuie făcut ceva de urgență în acest sens, iar cei în măsură ar trebui să rezolve problema acesta cât mai repede”, a spus Florin Roșioru, directorul Clubului Sportiv de Gimnastică Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?