Trei incendii au stins pompierii vrânceni în perioada 15-18 august. Prima intervenție a avut loc în ziua de Sfânta Maria, în jurul orei 15.00, în comuna Câmpineanca. Focul a cuprins câteva sute de baloți de lucernă, care aparțineau lui Costel R.. Pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci subofițeri, care au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Câmpineanca. „În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta la mai multe șure de baloți de lucernă. În urma incendiului, au ars aproximativ 5000 baloți de lucernă. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul a fost provocat în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a precizat plutonier adjutant Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
Un alt incendiu a fost anunțat în data de 17 august, la ora 12.00, în satul Bordeasca Veche, comuna Tătăranu, la proprietatea lui Radu Ș.. Atunci când pompierii au ajuns la fața locului, ardeau două anexe gospodărești și materialele depozitate în interior, aproximativ 700 kilograme de porumb și circa două tone de grâu. În urma verificărilor efectuate, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs la un echipament electric improvizat.
Duminică, un alt incendiu a fost anunțat la Mera, la proprietatea lui Costică P.. Aici, focul s-a extins la o altă gospodărie. „În data de 18.08.2014, în jurul orei 01.20, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanță, anunța producerea unui incendiu în comuna Mera, izbucnit la proprietatea numitului Costică P. Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-au deplasat la fața locului patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 ofițeri, 1 maistru militar și 18 subofițeri, care au acționat în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Odobești și Reghiu. Până la sosirea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se propagase la proprietatea numitei Ecaterina P. În urma incendiului, au ars la prima proprietate etajul și acoperișul locuinței pe o suprafață de cca. 250 mp, un garaj, o magazie, cca. 100 ms lemne de foc și bunuri de uz casnic, iar la a doua proprietate, acoperișul construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de cca. 100 mp. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul a fost provocat în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a precizat plutonier adjutant Florin Olaru. În acest caz, polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cine a dat foc casei.
Și paramedicii au avut mai multe intervenții. În perioada 14 – 17 august, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgență 112, să intervină pentru soluționarea a 32 situații medicale de urgență. Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele SMURD se regăsesc afecțiunile cardiace, abdominale și diferite traumatisme.
Totodată, pirotehniștii din cadrul ISU Vrancea au fost solicitați să intervină pentru ridicarea a două proiectile. Astfel, pirotehniștii au ridicat din Movilița un proiectil exploziv calibru 152 mm, iar din Câmpineanca un proiectil perforant calibru 100 mm. Cele două elemente de muniție neexplodată au fost descoperite de localnici, pe terenuri de pe raza localităților respective. Specialiștii pirotehniști au ridicat elementele de muniție neexplodată și le-au transportat în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, urmând a fi distruse.