Primăria Focșani va folosi un elicopter utilitar pentru a face dezinsecție în toate cartierele municipiului. Acțiunea se va desfășura pe parcursul a două zile, la primele ore ale dimineții. Viceprimarul municipiului Focșani, Gabriel Necula, a declarat că municipalitatea a luat această decizie după ce s-a constatat că dezinsecțiile făcute la nivelul solului nu au avut eficiența scontată. „În următoarele zile vom demara o acțiune de dezinsecție a municipiului Focșani, cu ajutorul unui elicopter utilitar. Dezinsecția se va face între orele 6.00 și 9.00. Am recurs la această soluție după ce am constatat că dezinsecțiile efectuate la sol, în parcuri, străzi, alei, blocuri, nu a avut efectul scontat”, a afirmat viceprimarul Gabriel Necula. Acesta a adăugat că acțiunea se va desfășura cu avizul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, instituție abilitată în supravegherea sănătății populației.
Directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei municipiului Focșani, Laurențiu Mocanu, a precizat că acțiunea va avea loc, cel mai probabil sâmbătă și duminică dimineață, pe o suprafață de 60 de hectare. „Acțiunea de dezinsecție va avea loc sâmbătă și duminică, cu ajutorul unui elicopter, iar zona de acțiune este de 60 de hectare. Sperăm ca de această dată, dat fiind că este folosit un elicopter, acțiunea să fie eficientă și să distrugem populațiile de țânțari”, a spus Laurențiu Mocanu. Acesta a adăugat că acțiunea va costa municipalitatea 50 de mii de lei.
Contactat de reporterii noștri, directorul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, Cătălin Graur, a declarat că va transmite o adresă Primăriei Focșani din care reiese că dezinsecțiile făcute până acum nu au avut efectul scontat. „Acțiunile de dezinsecție efectuate pe parcursul primăverii și al verii nu au avut efectul scontat, motiv pentru care recomandăm Primăriei Municipiului Focșani, dată fiind și vremea caniculară, să facă dezinsecție la nivelul întregului oraș cu soluții și tehnică mai performantă. Autoritățile locale trebuie să țină cont de faptul că populațiile de țânțari nu au fost distruse la acțiunile anterioare”, a afirmat directorul Cătălin Graur. Acesta spune că și populația, societățile și instituțiile publice ar trebui să se implice în această acțiune. „În același timp populația, societățile comerciale și instituțiile publice ar trebui să facă dezinsecții în subsolurile imobilelor pentru ca eficiența acțiunii municipalității să fie cât mai mare”, a spus Cătălin Graur.