Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

GALERIE FOTO: Patru note de 10 obținute la Bac de elevii meditați la Biserica Garnizoanei Focșani


Cei mai merituoși elevi care au participat la orele de meditații oferite de Fundația „Capela Militară Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” și profesorii care au susținut orele de meditații au fost răsplătiți pentru meritele lor în cadrul unei ceremonii festive care a avut loc sâmbătă la Biserica Garnizoanei Focșani. Pe lângă elevi și profesori, la festivitate au participat și cei care au făcut posibil ca acest proiect să prindă contur și să dea rezultate, și anume preotul militar Ionel Vrânceanu, Mihaela Tătaru, coordonatoarea proiectului, și locotenent colonel Vasile Roman, președintele Fundației „Capela Militară Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”. Aceștia au înmânat profesorilor implicați diplome de excelență pentru activitatea de voluntariat în care s-au implicat, iar cei mai buni dintre elevii pregătiți la biserică au primit diplome de merit pentru consecvență și conștiinciozitate.
    Pentru sesiunea din iulie a examenului de bacalaureat, profesorii voluntari au pregătit un număr mare de elevi, dar până la final au rămas 28 de elevi consecvenți de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu „, Colegiul Național „Unirea”, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” și Liceul Pedagogic „Spiru Haret”. Profesorii implicați în proiect au fost Gherghina Felea – matematică, Aneta Popa – geografie, Constanța Giurcan – istorie, Maria Ungureanu – limba română, Alina Seceleanu – biologie.

          Trei note de 10 la matematică, una la geografie

    La matematică, cele mai multe note au fost peste 7, iar trei dintre elevii de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” au obținut nota maximă. „M-am bucurat foarte mult când m-a solicitat părintele Vrânceanu la activitatea de voluntariat pentru că am fost obișnuită să explic mereu copiilor, chiar dacă nu erau ai mei. Elevii au ascultat și au fost interesați. Pregătirea s-a desfășurat numai pe teste și am dat câteva teste la final. În ultimele ședințe elevii au pus întrebări cu noțiunile neînțelese”, a declarat Gherghina Felea, profesoara de matematică care a meditat copiii.
    Marea majoritate a elevilor meditați la Biserica Garnizoanei vor fi din octombrie studenți, aceștia reușind la facultăți acolo unde și-au dorit. Atmosfera familială în care s-au desfășurat orele i-a ajutat pe elevi să învețe, i-a făcut să se ambiționeze și să obțină rezultate bune. „Orele de pregătire aici m-au ajutat foarte mult, m-au ambiționat. A fost o experiență inedită mai ales datorită lăcașului. A fost liniștitor din punct de vedere spiritual, dar a fost și distractiv deoarece mi-am făcut prieteni noi, iar profesorii au fost ca niște părinți, ne-au îndemnat să învățăm fără să ne cicălească”, a spus Maria Hagiu, una din elevele participante.
    Coordonatorii proiectului se declară mulțumiți de rezultatele obținute de elevii pe care i-au pregătit în acest an. „Èšinând cont că anul acesta am avut trei de 10 la matematică și una la geografie, anul trecut am avut un singur 10, și au fost foarte puțini elevi picați pot spune că sunt mulțumită de rezultate, mai ales că majoritatea copiilor au fost admiși la universitățile din țară”, a declarat Mihaela Tătaru, managerul proiectului.

      Proiectul continuă pentru Bacul de toamnă

    Proiectul Fundației „Capela Militară Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” încearcă să ajute în primul rând copiii cu posibilități materiale reduse și copiii care vor să învețe. Solicitările pentru pregătirea de anul acesta au fost foarte multe dar coordonatorii spun că au fost nevoiți să facă o selecție a copiilor. Toți solicitanții au fost lăsați să vină o perioadă după care au început testările, iar în funcție de rezultatele pe care ei le-au obținut au putut să continue sau nu activitatea de pregătire. „Bisericuța este mică și nu puteam să avem un număr prea mare. Era gălăgie, nu aveau loc la tablă, nu puteau sta la mese, drept pentru care am fost nevoiți să facem o selecție”, a mai spus Mihaela Tătaru.
    Acțiunile din cadrul acestui proiect vor continua și în anul următor, iar părintele Ionel Vrânceanu apelează la cei care cunosc copii în situații deosebite, dar care vor să învețe și nu au posibilități, să ceară ajutorul Bisericii, deoarece pe lângă orele de meditații, Biserica Garnizoanei Focșani cu ajutorul Fundației „Capela Militară Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” poate acorda ajutoare sub formă de bursă elevilor sau studenților cu rezultate deosebite la învățătură și cu posibilități materiale reduse sau alte situații deosebite. Proiectul de anul acesta continuă și pe timpul verii, organizându-se ore de pregătire pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat în fiecare vineri și sâmbătă la Biserica Garnizoanei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?