Elevii vrânceni participanți la concursul de informatică „InfoEducație”, desfășurat la Gălăciuc, au obținut două premii doi și două mențiuni la secțiunile la care au concurat. Astfel, elevul Cristian Conache de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu a obținut Premiul al II-lea din partea Ministerului Educației Naționale (MEN) și Premiul al II-lea din partea UPIR (Uniunea Profesorilor de Informatică din România). Elevul a participat la secțiunea soft educațional cu proiectul „Corpuri Geometrice”, îndrumat de profesorii Daniela Gavril și Simina Voicu. Tot la secțiunea soft educațional, un alt elev de la Panciu, Andrei Pufu a primit o mențiune din partea UPIR pentru proiectul „sTrigonometrie și Vectori”, fiind îndrumat de profesorii Traian Sfetcu și Maricica Apreutesei.
Proiectul „Zidul CNU” al Colegiului Național „Unirea” din Focșani, care a concurat la secțiunea pagini web, a obținut o mențiune din partea MEN și una din partea UPIR. Elevii participanți cu acest proiect au fost George Neacșu, Mihail Munteanu și Valentin Mocanu.
Elevii care obțin locurile întâi, doi sau trei la oricare dintre categoriile concursului InfoEducație primesc bursă de merit tot anul școlar și intră în Gala Olimpicilor pentru admiterea la facultate nemaifiind nevoiți să dea examen.
Sfârșitul de săptămână a fost extrem de bogat în evenimente la concursul InfoEducație, organizat în Centrul de Agrement Gălăciuc. Ziua de vineri a început cu proba de 24 de ore „Open”, înclusiv la Roboți și multimedia, probă în care la secțiunea multimedia elevii au avut de făcut un reportaj despre Gălăciuc și InfoEducație, iar la roboți, elevii au avut de făcut furnicuțe care strâng obiecte și le duc acasă, folosind busola pentru orientare în spațiu.
O altă temă a sfârșitului de săptămână a fost „Ce face Google pentru educația în România”, temă susținută de Elisabeta Morar, responsabil educație Google România. Printre alte activități informatice au mai fost discuții între profesorii din tabără despre folosirea anumitor programe informatice în școli, discuții mediate de Dan Garlasu, de la compania Oracle România. Focul de tabără a încheiat activitățile de vineri.
La concursul de informatică au participat 200 de elevi din 30 de județe și municipiul București, dar și un echipaj de elevi de la un liceu din Cracovia, Polonia. Județul Vrancea a fost reprezentat de elevi de la Colegiul Național Unirea și de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu. Infoeducație este dedicat elevilor de liceu cu înclinații, aptitudini, și interes pentru crearea aplicațiilor informatice și se desfășoară pe cinci categorii: soft utilitar, soft educațional, pagini web, roboți și multimedia.
„Tabăra Națională «Infoeducație» reprezintă un brand național, dar și un brand al acțiunilor pentru tinerii din licee, organizate în Centrul de Agrement Gălăciuc, Vrancea. Această manifestare cultivă și proiectează în viitor competențele IT&C ca și „mod de viață”. (…) Tabăra de informatică este organizată cu ajutorul Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Educației Naționale, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea, Grupului Școlar „Simion Mehedinți” din Vidra, Åcolii „Ion Diaconu” Tulnici, Colegiului Național „Unirea” și Uniunii Profesorilor de Informatică din România. Ca invitat de onoare la acest eveniment a fost domnul deputat Angel Tîlvăr – Președintele Comisiei pentru Învățământ, Åtiință, Tineret și Sport din cadrul Camerei Deputaților. (…)Bugetul total alocat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea pentru acest proiect este în valoare de 43800 lei, suma reprezentând cheltuieli de cazare, masă și cheltuieli de organizare, pliante, afișe, mape”, se arată într-un comunicat al DJST Vrancea.
REZULTATELE la Infoeducație 2014 pot fi vizualizate accesând http://infoeducatie.ro/rezultate.php