Arestat în lipsă pentru LIPSIRE DE LIBERTATE, găsit în trafic de polițiști

0
859


Polițiștii îl mai caută doar pe unul dintre cei patru bărbați implicați în scandalul de la Slobozia Bradului, în timpul căruia o persoană a fost urcată cu forța într-o mașină, bătută și apoi abandonată. Doi dintre suspecți au fost arestați vinerea trecută, iar alți doi au primit mandate de arestare în lipsă în aceeași zi, ei nefiind de găsit la momentul respectiv. Unul dintre cei doi care au primit mandate de arestare în lipsă a fost prins luni seara, iar oamenii legii fac în continuare verificări pentru a o găsi și pe cea de-a patra persoană. 
 Unul dintre cei doi bărbați din comuna Slobozia Bradului, care la finele săptămânii trecute au primit mandate de arestare în lipsă pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal, a fost identificat în trafic de polițiști. 
 Bărbatul, care era dat în urmărire națională, a fost identificat de polițiștii focșăneni luni noapte, în jurul orei 23.00. „La data de 28 iulie a.c., ora 23.00, în municipiul Focșani, polițiștii au depistat în trafic autoturismul marca Dacia condus de C. Lilian, din comuna Slobozia Bradului. Cu ocazia verificărilor efectuate, în autoturism a fost identificat G. Daniel, de 33 ani, din aceeași localitate, care era urmărit național, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă din data de 25.07.2014. Acesta a fost depus în arestul IPJ Vrancea”, ne-a declarat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 
 După ce a fost găsit, el a fost dus la instanță pentru confirmarea mandatului și apoi a fost dus în arestul poliției. „Confirmă arestarea preventivă a inculpatului G. Daniel, față de care s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe (…) și lipsire de libertate în mod ilegal (…) și executarea mandatului de arestare preventivă nr. 22/UP/25.07.2014 emis de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Focșani în baza încheierii din 25.07.2014, în dosarul penal nr. 9526/231/2014, pentru 30 zile, de la data arestării efective – 29.07.2014 orele 00.50 și până la data de 27.08.2014 orele 00.50, inclusiv. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în cameră de consiliu astăzi, 29 iulie 2014″, se arată în soluția instanței.  
 Au luat cu forța un bărbat, l-au bătut și apoi l-au abandonat 
 În acest dosar sunt cercetate patru persoane. Două dintre ele, respectiv Liviu Lili B. și Viorel T. au fost arestate preventiv la finele săptămânii trecute de magistrații Judecătoriei Focșani. Celelalte două, respectiv Marius B. și Daniel G. au primit mandate de arestare în lipsă pentru că nu au fost de găsit. Acum, oamenii legii îl mai caută doar pe Marius B., după ce Daniel G. a fost identificat luni noapte în trafic. 
 Bărbații au fost arestați pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și lipsire de libertate. Arestarea celor patru a venit ca urmare a plângerii unei persoane, care a susținut că a fost luată cu forța de aceștia de pe stradă, urcată într-o mașină, apoi bătută. În urma plângerii depuse la poliție și a verificărilor făcute, a rezultat că cele sesizate se confirmă. Cercetările au fost efectuate de polițiștii de la Secția de Poliția Rurală Gugești. Oamenii legii au stabilit că Liviu Lili B., Viorel T., Marius B. și Daniel G. se deplasau cu un autoturism pe drumul european, în apropiere de Popasul Tâmboiești, în momentul în care au observat un grup de persoane, cu care nu aveau probleme, dar pe care le cunoșteau. Inculpații au oprit mașina, au băgat un bărbat cu forța în autoturism, l-au bătut bine și după ce l-au plimbat aproximativ un kilometru și jumătate, l-au lăsat să coboare din autoturism și să plece.
 Joia trecută, doi dintre bărbați, respectiv Liviu Lili B. și Viorel T. au fost reținuți pe bază de ordonanță, iar vineri au aflat că de la instanță se vor întoarce în arest. Ceilalți doi au fost arestați în lipsă. 
 Cei doi bărbați, care au ajuns în arest încă de vinerea trecută nu au fost mulțumiți de decizia luată de magistrați, așa că au contestat-o. Contestația lor s-a judecat ieri, la Tribunalul Vrancea, iar magistrații nu le-au dat câștig de cauză. Ei au decis că bărbații trebuie să fie cercetați în stare de arest preventiv. „Respinge, ca nefondate contestațiile declarate de contestatorii T. Viorel și B. Liviu Lili împotriva încheierii Judecătoriei Focșani din 25.07.2014, prin care s-a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de câte 30 de zile fiecare.(…) obligă pe fiecare contestator la câte 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. (…). Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu , azi 29.07.2014”, se arată în soluția instanței. 
 La momentul reținerii, polițiștii ne-au spus că trei dintre cele patru persoane menționate anterior au fost implicate și în scandalul din data de 17 iulie, atunci când două grupuri de romi s-au încăierat în centrul comunei Slobozia Bradului, din cauza unor neînțelegeri mai vechi. Potrivit unor surse, anterior încăierării, membrii uneia dintre grupări, mai numeroase, au fost sancționați de polițiști, după ce au fost pârâți de rivali că au comis câteva nereguli. Când au aflat de unde li se trage, ei s-au gândit să-și facă singuri dreptate, așa că i-au luat la bătaie pe „pârâcioși”. Pentru a aplana conflictul izbucnit, la momentul respectiv în zonă au ajuns atât polițiștii de la post și mascații cât și jandarmii. În momentul altercației au fost sparte și geamuri, de la o mașină și o școală.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here