SUTE DE AMENZI pentru transportatorii de mărfuri și persoane

0
15179


Verificările pe care polițiștii de la Rutier le-au făcut săptămâna trecută în rândul transportatorilor de mărfuri și persoane s-au lăsat cu sute de amenzi. Potrivit informațiilor primite de la comisarul Cătălin Candea, în timpul acțiunii au fost oprite și controlate 238 de mașini înmatriculate în România, care transportau marfă, dar și alte 41 de autovehicule înmatriculate în alte state ale Uniunii Europene. Oamenii legii au mai tras pe dreapta alte 19 mașini înmatriculate în alte state decât cele ale Uniunii Europene. În urma verificărilor efectuate s-au aplicat 111 amenzi, cele mai multe dintre acestea fiind date pentru neportul centurii de siguranță. Alte 40 de amenzi s-au dat pentru alte abateri și încă una pentru manipularea necorespunzătoare a tahografului, care indică timpii de conducere-odihnă. A fost și un transportator de marfă pe numele căruia a fost întocmit dosar penal pentru că a condus băut, rezultatul fiind de peste 0,41 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 
 În ceea ce privește transportatorii de persoane, comisarul Candea ne-a spus că au fost verificate 27 de mașini înmatriculare în România, alte 12 în țări ale Uniunii Europene și alte 7 înmatriculate în alte state. În rândul transportatorilor de persoane s-au dat 19 amenzi, dintre care cinci pentru lipsa centurii și nouă pentru alte abateri. 
 Acțiunea s-a desfășurat în perioada 21 – 27 iulie și s-a urmărit verificarea legalității transportului public de persoane și de mărfuri, în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL). În cadrul acțiunii, au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum și cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Activitățile au fost coordonate la nivel național de ofițerii specialiști ai Direcției Rutiere din cadrul IGPR și au vizat prevenirea accidentelor rutiere, produse în special din cauza încălcării normelor privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de mărfuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here