GALERIE FOTO:Reţete delicioase pentru pofticioşi

0
731


Rețetă bucovineană: Chiftele de legume cu ciuperci
Rețeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară „Descoperă tradițiile culinare românești!” derulat de agenția de relații publice Russenart Communications în parteneriat cu brandurile Gold Maya și Heinner. Rețeta veche „Chiftele de legume cu ciuperci” era folosită în satele din Bucovina la finalul secolului 19. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei „Descoperă tradițiile culinare românești!”.
Ingrediente: 
• 500 g cartofi
• 2 morcovi
• 1 rădăcină pătrunjel
• 1 țelină mică
• 200 g ciuperci
• 2 ouă
• 50 g brânză
• 1 cană untură sau ulei
• 2 linguri făină Gold Maya
• Sare și piper
Mod de preparare
Cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina se curăță, se spală și se fierb, întregi, în apă clocotită cu sare. Când sunt gata, se scot, se lasă la răcit, după care se dau prin mașina de tocat Heinner. Ciupercile se curăță, se spală, se taie în felii și se prăjesc în untură sau ulei, se scurg și se dau și ele prin mașina de tocat Heinner, după care se amestecă, într-un castron cu legumele, ouăle, făina Gold Maya, brânză, sare și piper după gust. Se modelează chifteluțele. Se tăvălesc prin făină Gold Maya și se prăjesc în untura încinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here