Episodul 46 – Care dintre copiii tăi a spart vaza? 9 posibile răspunsuri

0
17259


Ca mamă a doi copii, mă confrunt din ce în ce mai des cu situațiile în care ei dau vina unul pe celălalt pentru năzbâtiile pe care le fac. Bine, mai ales fetița face așa, ea fiind prima care, atunci când întreb: cine a făcut asta?, răspunde: El! Ieri am citit pe un site un articol foarte interesant, pe care m-am hotărât să-l traduc, dar să-i și testez recomandările. Iată-l, așadar:
 9 feluri în care poți spune care dintre copiii tăi e vinovat
Copiii fac tot felul de trăznăi, dar nu le place să dea de necaz, așa că vor încerca în toate felurile posibile să nu fie prinși. Åži dacă ai câțiva copii, poate fi dificil să-ți dai seama întotdeauna cine a făcut trăznaia. Din fericire, copilul care a greșit se dă de gol singur, cu propriile cuvinte (sau lipsa lor) și acțiuni. E chiar adorabil să-i vezi cum încearcă să pară inocenți, dar sunt câteva indicii care ne ajută să aflăm care frate sau soră a greșit.
 Copilul prins în flagrant
Unul dintre modurile evidente de a-ți da seama cine a greșit este să privești dovezile. Copiii nu se pricep chiar atât de bine să-și acopere urmele și există mari șanse ca cel care a mâncat toate brioșele să fie cel care are glazură pe toată fața.
 Copilul neobișnuit de tăcut
În mod normal, copiii tăi vorbesc unii peste alții în speranța că sunt auziți – așa că dacă unul dintre vorbăreți nu mai are dintr-o dată nimic de spus, atunci ți-ai găsit „inculpatul”.
 Copilul care ți-a dat o explicație științifico-fantastică
Uneori, cel vinovat are o poveste extraordinară în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. S-a spart vaza de cristal? Poate pasărea vecinului a intrat în casă și în timp ce încerca să iasă a zburat spre vază și a spart-o.
 Copilul care dă imediat vina pe celălalt
Cel vinovat se grăbește să dea vina pe frate sau soră, chiar dacă el sau ea sunt răniți sau nici măcar nu sunt în apropierea locului unde a avut loc incidentul.
 Copilul care plânge dintr-o dată
Unul dintre copiii mei izbucnește în lacrimi imediat ce pun întrebarea „cine a făcut-o?”. Bietul copil, îl prind de fiecare dată.
 Copilul care evită contactul vizual
Copilul vinovat se uită oriunde numai la tine nu.
 Copilul care susține cu tărie că nu a fost el
Dacă micuțul tău spune: „Nu! Nu, nu, nu. Îți spun sigur că nu eu am fost, mami. Nu aș face niciodată așa ceva. Eu, niciodată”. Atunci el este.
 Copilul care spune „Te iubesc” foarte mult
Dacă unul dintre copiii tăi începe conversația cu „Mami, te iubesc foarte mult”, atunci sunt șanse mari ca el să fie „inculpatul”.
 Copilul care pur și simplu arată vinovat
Uneori e de ajuns o privire. Îți cunoști copiii, ceea ce înseamnă că probabil poți să spui cine e responsabil doar uitându-te la fețișoarele lor.
Articolul original cu ilustrații haioase îl puteți găsi pe 
http://moms.popsugar.com/How-Tell-Which-Sibling-Guilty-35299352?utm_source=babycenter.com&utm_medium=facebook&utm_campaign=babycenter_facebook#opening-slide

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here